Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 24., szombat, Bertalan napja

Címke: készpénz

58 cikk 1/6 oldal

Figyelni kell a készpénzes teljesítés korlátaira

A bejelentés elmulasztása esetén a húszszázalékos bírságon túl ötszázezer forintig terjedő szankcióval is számolnia kell mindkét félnek, mivel mindkettőjüket felelősségre fogják vonni.

Nem mindig jó a bankkártya

Bár az utóbbi években hazánkban is egyre terjed a bankkártyás fizetés, a nyári külföldi utazások esetén akkor járunk a legjobban, ha itthon váltott valutát és bankkártyát is viszünk az útra.

Új fiókkoncepció a pénzintézeteknél

A hazai vezető bankok itthon is igyekeznek meghonosítani a más országokban már alapvetőnek tekintett, tanácsadásra épülő fiókmodellt.

Nőtt a készpénzállomány

A június 3-tól jegyezhető Magyar Állampapír Plusz egy hónap alatt több mint 1100 milliárd forintra duzzadt állománya tehát nem a párnacihából előrántott készpénznek köszönhető.

Készpénzben fizetjük az online rendeléseket

Még mindig a készpénz a legnépszerűbb fizetési eszköz a magyar online vásárlók körében, 84 százalékuk leginkább utánvéttel, készpénzben szeret fizetni annak ellenére, hogy a webáruházak átlagosan négyféle fizetési lehetőséget kínálnak – derül ki a GKI Digital és az Árukereső mintegy 3200 webáruház bevonásával készült közös felméréséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
58 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.