Keresés
Magyar Nemzet
2020. június 6., szombat, Norbert, Cintia napja
HÍR TV – Informátor:A pofátlanságnak Kispesten nincs határa

Címke: készpénz

21 cikk 1/3 oldal

A készpénz használata nem jelent kiemelt kockázatot

A koronavírus terjedése szempontjából a készpénz használata nem jelent extra kockázatot az egyéb közös használatú tárgyakkal való érintkezéshez képest – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szombaton az MTI-vel.

Inkább elektronikusan intézzük a pénzügyeket

A koronavírus leginkább cseppfertőzéssel terjed, ezért a különböző tárgyakon esetlegesen megtapadó kórokozók mérsékeltebb kockázatot jelentenek, ami fertőtlenítéssel kiküszöbölhető.

Hadüzenet a készpénzforgalomnak

Az MNB ügyvezető igazgatója a magyar pénzügyi szektor története legnagyobb fejlesztésének nevezte a hosszas tesztelés után jövő héttől már élesben üzemelő azonnali fizetési rendszert.

A kis kamat is jobb a semminél

Sajátos helyzet alakult ki Magyarországon: nagy valószínűséggel az alacsony kamatkörnyezet és az óvatos befektetői hozzáállás miatt jelentős készpénzmennyiség halmozódott fel, főként a háztartásoknál.

Pénzpara

Amit tegnap még disztópiának gondoltunk valami sci-fiből, már itt van a nyakunkon. Szó szerint. Egyelőre persze még van készpénzünk is, így aztán pályáznak is rá rendesen.

Tarolnak a befizetős pénzpontok

Az idei első negyedévben már a 13 százalékát tette ki a készpénzfelvételeknek a banki pénzpontokba befizetett összeg. A bankok számára tetemes költségcsökkenés, ha a pénzkezelés zömét az automatákra bízhatják a fiókokban dolgozó ügyintézők helyett – írja keddi számában a Világgazdaság.

Figyelni kell a készpénzes teljesítés korlátaira

A bejelentés elmulasztása esetén a húszszázalékos bírságon túl ötszázezer forintig terjedő szankcióval is számolnia kell mindkét félnek, mivel mindkettőjüket felelősségre fogják vonni.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …