Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 18., péntek, Lukács napja

Címke: készpénz

14 cikk 1/2 oldal

Pénzpara

Amit tegnap még disztópiának gondoltunk valami sci-fiből, már itt van a nyakunkon. Szó szerint. Egyelőre persze még van készpénzünk is, így aztán pályáznak is rá rendesen.

Tarolnak a befizetős pénzpontok

Az idei első negyedévben már a 13 százalékát tette ki a készpénzfelvételeknek a banki pénzpontokba befizetett összeg. A bankok számára tetemes költségcsökkenés, ha a pénzkezelés zömét az automatákra bízhatják a fiókokban dolgozó ügyintézők helyett – írja keddi számában a Világgazdaság.

Figyelni kell a készpénzes teljesítés korlátaira

A bejelentés elmulasztása esetén a húszszázalékos bírságon túl ötszázezer forintig terjedő szankcióval is számolnia kell mindkét félnek, mivel mindkettőjüket felelősségre fogják vonni.

Nem mindig jó a bankkártya

Bár az utóbbi években hazánkban is egyre terjed a bankkártyás fizetés, a nyári külföldi utazások esetén akkor járunk a legjobban, ha itthon váltott valutát és bankkártyát is viszünk az útra.

Új fiókkoncepció a pénzintézeteknél

A hazai vezető bankok itthon is igyekeznek meghonosítani a más országokban már alapvetőnek tekintett, tanácsadásra épülő fiókmodellt.

Nőtt a készpénzállomány

A június 3-tól jegyezhető Magyar Állampapír Plusz egy hónap alatt több mint 1100 milliárd forintra duzzadt állománya tehát nem a párnacihából előrántott készpénznek köszönhető.

Készpénzben fizetjük az online rendeléseket

Még mindig a készpénz a legnépszerűbb fizetési eszköz a magyar online vásárlók körében, 84 százalékuk leginkább utánvéttel, készpénzben szeret fizetni annak ellenére, hogy a webáruházak átlagosan négyféle fizetési lehetőséget kínálnak – derül ki a GKI Digital és az Árukereső mintegy 3200 webáruház bevonásával készült közös felméréséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …