Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 20., csütörtök, Aladár, Álmos napja

Címke: kilépés

115 cikk 1/12 oldal

A csatorna túloldala

A megosztottság, a kontinentális Európához való ellentmondásos viszony a szigetországi történelem egyik vezérmotívuma évszázadok óta.   

Több lesz a csőd a brexit miatt az EU-ban is

Az átmeneti időszak várhatóan túl rövid lesz ahhoz, hogy megszülessen az Egyesült Királyság és az Európai Unió szabadkereskelmi megállapodása, és ennek fájdalmasak lesznek a következményei.

Irigykedve nézek utánuk

A hosszú vita során többen mondták, hogy sajnálják a brexitet, és hogy az EU-nak alkalmazkodnia kell, ha nem akarja, hogy többen is kilépjenek a blokkból.

Átalakuló EP-erőviszonyok

Az Egyesült Királyság uniós tagságának január 31-i megszűnésével kisebb létszámú, 751 helyett 705 tagú lesz az Európai Parlament.

Takács Szabolcs: Van esély a vámmentességre

Úgy gondolom, a magyar gazdaságot az EU-s átlagnál kisebb mértékben fogja sújtani a brexit – mondta a Magyar Nemzetnek Takács Szabolcs, Magyarország brexitügyi miniszteri biztosa.

Iain Lindsay: Visszaszerezzük a szuverenitást

Az EU-tagság megszűnésének a ­lényege éppen az, hogy ne Brüsszel és Stras­bourg utasításai szerint kelljen cselekednünk – mondta Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete.

Barátaink és szomszédaink Európában!

Az Egyesült Királyság ma elhagyja az Európai Uniót. Bíztam benne, hogy ezeket a szavakat sosem kell majd leírnom. Főleg amiatt, hogy a skótok többsége sosem szavazott erre.
115 cikk 1/12 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …