Keresés
Magyar Nemzet
2019. március 27., szerda, Hajnalka napja

Címke: könyv

235 cikk 1/24 oldal

Hogyan menjünk radinába a lërhëz?

Sántha Attila egy irodalomtörténeti jelentőségű művet alkotott: ebbe a kötetbe gyűjtötte egybe székely tájnyelven írt verseit és rövid prózáit.

Meghalni, spicc-cipővel a lábon

Leblanc Gergely szerint Czank Lívia könyvének nagy erénye, hogy úgy marad személyes és érdekfeszítő, hogy közben mégis végig a szakmáról szól, és nem csúszik át a bulvárba.

A tékozló apáról

A 75 éve született, 57. évében meghalt Petri György költő (és Harsányi Éva műfordító) fiának terhelt gyermekkora volt. Túl sok gyerekszobával.

Gyerektúszok szenvedéstörténete

Egy hivatalosan ma sem létező szenvedéstörténet vág mellbe minket: 1944-ben 68 kiskorú magyar fiatalt hurcoltak el túszként a román hatóságok a besszarábiai frontra.

Mások élnének helyettünk

A gonosz átváltozása klasszikus, jól felépített és jól megírt novellákat tartalmaz, messziről látszik, hogy Sándor Zoltán mestere a szónak.

Akik életben maradtak, azokat halálra dolgoztatták

Folyamatosan azzal hitegették a lágerekbe elhurcolt foglyokat, hogy nemsokára hazamehetnek, aminek szintén borzasztó lelki következményei voltak – mondta Bognár Zalán történész.

Új tudományos-ismeretterjesztő könyv jelent meg a kutyákról

Új tudományos-ismeretterjesztő könyv jelent meg A kutya – Az ember legjobb barátjának története címmel Miklósi Ádám akadémikus, egyetemi tanár, a Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Természettudományi Kar (TTK) Etológia Tanszékének vezetője szerkesztésében a Libri Kiadónál.

Két diktatúra között

A Naplóm szövegét több függelék teszi érthetőbbé, korabeli kritikákat közölnek, Király Kelemen néhány egyéb írását, a szöveg értését segítő archontológiát, életrajzjegyzékeket és képmellékletet.
235 cikk 1/24 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.