Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 23., péntek, Bence napja

Címke: könyv

282 cikk 1/29 oldal

Megvadult lányok

Vörös István a hazai kultrock első számú képviselője. Az énekes-gitáros-dalszerző több mint négy évtizedes pályafutásának 23 lemez, három DVD és a most megjelent önéletrajzi kötete is a része.

Szerelmek és bűnügyek

A teniszbajnok című kötetet nem elég egyszer átolvasni. Többször kell lapozgatni, hol a dokumentumokban, hol a fotókban elmélyülve.

Távol a szélsőségektől

A két világháború közötti magyar politikatörténet egyik érdekes fejezete az Erdélyi Párt históriája, amelyet most Murádin János Kristóf önálló alapkutatásokra épített monográfiában dolgozott föl.

Sátán a pokol előtt

Raffay Ernő témája, a szabadkőműves kulcsszó alapján illeszkedik új könyve az előzőek sorába. Ady itt csak díszlet: egy szerzői gondolatmenet illusztrációja, illetve egy ideológia kiszolgálója.

Szentek és démonok

Nem könnyű feladat jól fogyasztható történelemkönyvet írni. Schmidt Mária esszékötetének egyik nagy erénye a jól eltalált mérték minden értelemben.
282 cikk 1/29 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.