Keresés
Magyar Nemzet
2019. május 27., hétfő, Hella napja

Címke: Közép-Európa

192 cikk 1/20 oldal

Kárpát-medence és Közép-Európa

Az elmúlt évtizedek után végre az orbáni modell alapján működő cselekvő állam az, amely céljaival és eredményeivel nem teszi hiábavalóvá nagyszüleink és szüleink erőfeszítéseit.

Egy platformon van a közép-európai jobboldal

A Közép-Európa politikai egységét tárgyaló konferen­cián a lengyel miniszterelnök-helyettes közölte: az eddigi legfontosabb európai parlamenti választásokra kerül sor.

Ne aggódjunk a hírünk miatt!

Ne higgyük el, hogy ha megszólaltatnak egy franciát vagy németet, aki bírál bennünket, az az egész nemzetének a véleménye. Szó sincs róla.

Veszélyben a Helmut Kohl-i vízió

A nemzetállamok és a nemzetek nélküli Európa konfliktusa nekünk, magyaroknak azért is tanulságos és aktuális, mert valójában a néppárton belüli vita is erről szól.

A közép-európaiak többsége az unióban maradna

Tizenöt évvel hazánk uniós csatlakozása után marginális kisebbségben vannak a kilépés pártján állók (11 százalék), a magyarok túlnyomó többsége (79 százalék) az unióban maradna.

Líbiából nyolcszázezren indulhatnak Európa felé

A magyar választópolgárok fele a migrációs nyomás növekedésére számít a következő évtizedekben, a közép-európai régióban 51 millióan vélekednek úgy, hogy erősödik a bevándorlás.

Közép-európai gasztronómiai szövetség alakult Gödöllőn

A gödöllői Szent István Egyetemen megalakult a Közép-európai Gasztronómiai és Sommelier Egyesület (Central European Gastronomy and Sommelier Association), amely fő célkitűzéseként a térség átfogó gasztronómiai és kulturális örökségeinek megőrzését és terjesztését határozta meg.
192 cikk 1/20 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.