Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 10., péntek, Zsolt napja
HÍR TV - Credo:Soha nem tanulunk a történelemből

Címke: lakásáfa

17 cikk 1/2 oldal

A vevőknek kedvez az új helyzet

Érdekesen alakul eddig az új lakások ára az új évben, egyes elemzők szerint a vevők hosszú idő után alkupozícióba kerülhetnek a beruházókkal szemben.

Fordulóponthoz érkezett a lakáspiac

Az elsősorban kistelepülésekre irányított családtámogatások hatása még kevésbé érezhető, de a szuperkötvény elszívóhatására a befektetői kereslet már némileg visszaesett.

Sokakat csábít vásárlásra a babaváró

Hosszú távon egyre nagyobb számban jelenhetnek meg azok a vevők, akik a babaváró támogatás híján nem terveztek vásárolni, de ennek segítségével belépnek a lakáspiacra – jelentette ki Banai Ádám.

Túlértékelt Budapest lakáspiaca

Jelentősen megemelkedett a fővárosi lakóingatlanok túlértékeltségének kockázata, mivel a budapesti lakásárak továbbra is a makrogazdasági alapok által indokolt szint fölött vannak.

Budapesten tíz évre vannak megrendelések

A kormányzat is látja, hogy a kedvezményes forgalmi adó kivezetése kedvezőtlenül hat a lakáspiacra, ám a csoknak és a falusi csoknak lehet egyfajta kiegyenlítő szerepe.

Már megállt a lakásépítések bővülése

Jóllehet emelkedett valamelyest az átadott új lakások és a kiadott építési engedélyek száma is, a harmadik negyedévi adatok az elmúlt évek növekedési ütemének megtorpanását mutatják.

Zavar keletkezhet az új lakások piacán

Drasztikus változásokat hozhat az új lakások piacán az ötszázalékos, kedvezményes lakásáfa jövő év eleji kivezetése a Duna House (DH) szerint.

Kivár a lakásépítési piac

A jelenleg hatályos szabályozás szerint év végével megszűnik az ötszázalékos áfakulcs, és januártól ismét 27 százaléknyi adóteher sújtja az újonnan épülő otthonokat.

Megugrottak az építkezés költségei

Nemcsak a lakásépítés költségei emelkedtek jelentősen az elmúlt három-négy évben, de a tervezhetőség is nehezebbé vált.

Három évtizedes csúcson az építőipar

Míg az egyéb építmények építésének mértéke csökkent, addig az épületépítések 14 százalékkal meghaladták az előző év augusztusáét.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …