Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 21., péntek, Eleonóra napja

Címke: lakáspiac

57 cikk 1/6 oldal

A vevőknek kedvez az új helyzet

Érdekesen alakul eddig az új lakások ára az új évben, egyes elemzők szerint a vevők hosszú idő után alkupozícióba kerülhetnek a beruházókkal szemben.

Bérlakásprogram nagyvállalatokkal

Vállalkozói bérlakásszektor kiépítését javasolja a jegybank kezdeményezésére létrejött, kormányzati és piaci szereplőket egyaránt felvonultató tanácsadó testület.

Valóban bekövetkezett a lakáspiaci fordulat

Már a hivatalos adatok is azt mutatják, hogy a tavalyi év második felében erősen lefékezett a hazai lakáspiac. Megállt az áremelkedés, és a forgalom is jelentősen csökkent a nagyobb városokban.

Vége a lakáspiaci árrobbanásnak

Minden bizonnyal befejeződik az idén a lakások elmúlt években tapasztalható kiugró mértékű drágulása, sőt egyes helyeken, bizonyos ingatlantípusoknál némi árcsökkenésre is lehet számítani.

Az új otthontól a szuperkötvényig

Még nem látni pontosan, hogy utóbb milyen évként tekintünk majd vissza 2019 lakáspiaci folyamataira, mindenesetre számos hosszabb távra is meghatározó változás, újdonság történt az idén.

Inkognitóban a luxuslakások eladói

Nagyot változott az elmúlt években a luxusingatlanok piaca, hiszen százmillió forintért ma közepes állapotú lakások és családi házak is elkelnek a fővárosban.

Nincs vásárlási láz a lakáspiacon

Bár az új építésű lakásoknál az ötszázalékos forgalmi adó kivezetése némi plusz forgalmat hozott az év végére, szokásos módon decemberben lesz a legkevesebb adásvétel.
57 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …