Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 16., hétfő, Edit napja

Címke: lakáspiac

284 cikk 1/29 oldal

Fordulat jelei látszanak az ingatlanpiacon

A nyári hónapok rég nem látott folyamatokat hoztak: az elmúlt évvel összevetve csökkent az adásvételek száma, sőt a budapesti használt lakások iránti kereslet is mérséklődött.

Csökkenő forgalom, emelkedő árak

Annak ellenére nőtt országosan majdnem hét százalékkal a lakáseladások száma tavaly, hogy Budapesten évek óta csökken a lakáspiaci forgalom.

Drága környéken lassabb a lakáseladás

A júliusi összegzés szerint Budán az ingatlanok több mint negyedét 900 ezer forint fölötti négyzetméteráron értékesítették.

Német nyugdíjasok a Dunántúlon

Az összeállítás szerint tavaly 7286 külföldi magánszemély vett lakást Magyarországon. Számuk lényegében megegyezik az egy évvel korábbival.

Tetőzik az új lakások átadása

Miközben a befektetői vásárlások visszaesése látszik, az ügyleteket a kedvezményes áfa kivezetése körüli kérdések is nehezítik.

Átrendeződik a lakáspiac

Nemcsak a családvédelmi akcióterv miatti kivárás látszik a július elseje előtti lakáspiaci forgalmon, hanem az új magyar államkötvény elszívóereje is.

Már vidéken is népszerű a csok

Fordulat mutatkozik a lakáspiacon, miután a vidéki nagyvárosokban nagyobb élénkülést mutat a kereslet, mint Budapesten – derül ki egy felmérésből.

Már nem előny a déli fekvés a forróság miatt

Nem kizárt, hogy a bőrünkön érzékelhető klímaváltozás hatására a jövő slágere inkább az északi tájolású, naptól védettebb, árnyékos lakás lesz — állítja az egyik vezető ingatlanközvetítő. E folyamat révén a déli fekvés hagyományos árelőnye eltűnhet, különösen az üdülők esetében.
284 cikk 1/29 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.