Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 20., csütörtök, Aladár, Álmos napja

Címke: magosz

18 cikk 1/2 oldal

Magosz: Négymillió földtulajdonos van Magyarországon

Négymillió földtulajdonos van Magyarországon, de csak 200 ezer gazdálkodik, és az 50 százalékuk bérli a földet – mondta Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A kalászosok harmada odaveszhet

Az elmúlt időszak csapadékszegény időjárása miatt a 2019-es kárenyhítési évben a termelők eddig több mint ötszázszor annyi káresetet jelentettek be, mint a tavalyi azonos időszakban, elsősorban az őszi vetésű földekre. Az agrárium szakmai szervezete szerint a kalászos gabona megközelítőleg egyharmada bánja a szélsőséges időjárást. Az aszálykárok arra ösztönzik a gazdákat, hogy mielőbb kössenek piaci biztosítást és vegyék igénybe a szaktárca agrárkárenyhítési rendszerét.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …