Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 18., szombat, Piroska napja

Címke: megújuló energia

6 cikk 1/1 oldal

India döntései az egész világra hatnak

A világranglistát a globális karbon­emisszió közel harmadával Kína vezeti, ezt követi az Egyesült Államok 15 százalékkal és a már említett EU, a negyedik helyen pedig India egyedül hét százalékért felelős.

Jól állunk a szénmentesség elérésében

Magyarország már most is csak áramtermelésének 20 százalékát fedezi szénből, és ezzel jó helyen áll az Európai Unióban, ráadásul 2030-ig az arány nullára csökken a tervek szerint.

Jóval kevesebb káros anyag jut a levegőbe

Ma közel negyedével kevesebb üvegházhatású gáz kibocsátása mellett állít elő egységnyi bruttó hazai terméket (GDP-t) a magyar gazdaság, mint 2010-ben – mondta Kaderják Péter.

Más klímacélok, más beruházások

A Nemzetközi Energiaügynökség figyelmeztetése szerint a párizsi klímaegyezményben foglalt célok eléréséhez vezető út és a jelenlegi beruházási folyamatok között növekszik a különbség.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …