Keresés
Magyar Nemzet
2020. október 26., hétfő, Dömötör napja
HÍR TV – Bayer-show:Egyértelműen pozitív a családtámogatások fogadtatása

Címke: migrációs válság

22 cikk 1/3 oldal

Migrációs feszültséget teremthet a járvány okozta válság

A koronavírus-járványban munkanélküliségtől sújtott társadalmi rétegek védelmét hangsúlyozta Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter a nemzetközi sajtónak, közte az MTI-nek adott szerdai interjújában, amelyben kijelentette, hogy az egészségügyi vészhelyzet után a járvány alatt Olaszországba érkező migránsokat szét akarják osztani az Európai Unió tagországai között.

Befuccsolt kvótarendszer

A migrációs válság szinte teljes egészében végigkísérte a Juncker-bizottság hivatali idejét, és könnyen lehet: hosszú távon is ennek gyatra kezelésével lesz majd azonosítható.

Európában félreértik Afrikát

Hölvényi György szerint nagyon fontos, hogy először is azt tudatosítsuk: az afrikai kontinens nem egy távoli, érdektelen földrész, amelyhez nekünk, európaiaknak semmi közünk nincs.

Küzd a határsértőkkel Törökország

Új cselekvési tervet fogadott el a minap Törökország az országot sújtó migrációs válság kezelésére, amely elsősorban az illegális bevándorlás megelőzését, illetve visszaszorítását tűzte ki célul.

Ismét a kvótákat erőltetik

Az uniós tagállamok néhány minisztere ismét informális találkozót tartott, hogy megpróbáljanak legalábbis átmeneti megoldást találni a Földközi-tenger felől Európára nehezedő migrációs válságra.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …