Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 21., hétfő, Orsolya napja

Címke: MTA

59 cikk 1/6 oldal

Filmvetítést rendeznek az MTA Kisebbségkutató Intézetében

A Magyarok Romániában – 100 év történelem című dokumentumfilm-sorozat hatodik részét tekinthetik meg az érdeklődők a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Társadalomtudományi Kutatóközpontjának (TK) Kisebbségkutató Intézetében a Kutatók éjszakája programjaként szeptember 27-én.

Hatékonyabbá válhat a magyar kutatóhálózat

Szélesebb hatáskört kapnak az intézetigazgatók az akadémiai kutatóhálózat új működtetőjétől — nyilatkozta Maróth Miklós, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat irányító testületének vezetője.

Maróth Miklós: Senki nem darálta be az MTA-t

A jelenlegi kormány most jelentősen megemelte a támogatást, cserébe azt várta el, hogy ne lyukas hordóba öntse a vizet. Ez abszolút legitim kívánság – hangsúlyozta.

Előtérbe kerülhetnek a kisebb teljesítményű atomreaktorok

Előtérbe kerülhet a kisebb – néhány tíz vagy száz megawattos – teljesítményű atomreaktorok építése olyan területeken, ahol nincs szükség a hagyományos atomerőművek nagy teljesítményére – mondta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Energiatudományi Kutatóközpontjának fizikusa pénteken az M1 aktuális csatornán.
59 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …