Keresés
Magyar Nemzet
2020. június 1., hétfő, Tünde napja
HÍR TV – Bayer show:Érezhető kommunikációs zavar

Címke: nagy márton

12 cikk 1/2 oldal

Újabb gyógyír a jegybanktól

A koronavírus-járvány miatt kialakult pénzügyi piaci feszültségek enyhítése érdekében a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa további likviditásbővítő intézkedésekről döntött.

Fordulat: erősödik a forint

Hirtelen forinterősödés kezdődött a jegybank csütörtöki nyilatkozata után, ami tegnap is kitartott. Bő 24 óra alatt így közel két százalékot erősödött a hazai valuta az euróhoz képest.

Tartós lesz az alacsony kamatkörnyezet

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke elmondta: a hazai lakossági állampapírok kiemelten kedvező megtakarításnak bizonyulnak, de a terjesztéssel vannak még feladatok.

A kincstárnál érdemes MÁP-ot venni

Többletköltsége keletkezik a lakosságnak azáltal, hogy a kedvező kamatozású lakossági állampapírokat a bankokon keresztül, és nem közvetlenül a Magyar Államkincstártól vásárolja.

MNB-alelnök: Kérdéses, hogy meddig tartható fenn a bankok erős nyereségessége

A bankrendszer idei várható hitelezési csúcsáról, a jövőben várhatóan csökkenő jövedelmezőségéről és a hitelezés további bővítésének lehetőségéről beszélgettek magyarországi bankok vezetői pénteken Nyíregyházán, az 57. Közgazdász-vándorgyűlés pénz- és tőkepiaci szekciójában, ahol Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke erőteljesnek nevezte a régió bankrendszereinek profitabilitását, de kérdésesnek ennek fenntarthatóságát.

Újabb bankokat vesz az OTP

A következő időszakban további konszolidáció vár az európai bankpiacra, amiből az OTP Bank is kiveszi a részét — mondta tegnap a vállalat közgyűlésén Csányi Sándor elnök-vezérigazgató.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …