Kiderült, ki felel a vagyongazdálkodásért az új kormányban

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter új miniszteri biztost nevezett ki.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 03. 9:34
NAGY Márton
Budapest, 2022. május 26. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Major Jánost nevezte ki az állami vagyongazdálkodási stratégiáért felelős miniszteri biztossá június 1-jével. A gazdaságfejlesztési miniszter pénteki közleménye szerint

Major János feladata elsősorban az állami vagyongazdálkodás stratégiájának kidolgozásában és az állami tulajdonú ingatlanok nyilvántartási rendszerének kialakításában való közreműködés.

A miniszter a miniszteri biztostól többek között elvárja, hogy javaslataival segítse az állami vagyon transzparens működését, járuljon hozzá az állami vagyon stratégiai szemléletű kezeléséhez és gyarapításához, valamint javaslataival segítse az önálló és önellátó gazdaság megteremtését.

Borítókép: Nagy Márton gazdaságfejlesztési tárca nélküli miniszter a május 26-ai Kormányinfón (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.