Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 17., hétfő, Donát napja

Címke: opera

23 cikk 1/3 oldal

Szerdán mutatják be José Cura operáját

Szerdán mutatják be José Cura Montezuma és a rőthajú pap című vígoperáját a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara közreműködésével a budapesti Zeneakadémián – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.

Negyedórás ovációval ünnepelte a közönség a Tosca új bemutatóját a milánói Scalában

Negyedórás ovációval és virágesővel ünnepelte a milánói Scala közönsége Puccini Tosca című operájának új bemutatóját és a címszerepet éneklő Anna Netrebkót, valamint a Scarpiát alakító Luca Salsi olasz baritont, de a szakértők szerint az évadnyitón a kultúrát is ünnepelték, mint a politikai szélsőségesség elleni védőbástyát.

Krónikások

Ősbemutatóra készül a Kolozsvári Magyar Opera: a dalszínház megbízott művészeti vezetője, Selmeczi György A krónikás című vígoperáját viszik színre.

A tükörterem rejtélye

Fischer Ivántól megszokhattuk, hogy mindig magasra teszi a lécet, s hogy az operaproduk­ciók, amelyeket rendezőként is jegyez, általában szenzációt keltenek szerte a világon.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …