Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 21., csütörtök, Olivér napja

Címke: opera

17 cikk 1/2 oldal

Krónikások

Ősbemutatóra készül a Kolozsvári Magyar Opera: a dalszínház megbízott művészeti vezetője, Selmeczi György A krónikás című vígoperáját viszik színre.

A tükörterem rejtélye

Fischer Ivántól megszokhattuk, hogy mindig magasra teszi a lécet, s hogy az operaproduk­ciók, amelyeket rendezőként is jegyez, általában szenzációt keltenek szerte a világon.

Elhunyt az operavilág sztárja

Elhunyt Jessye Norman, a nemzetközi operavilág amerikai sztárja – jelentette hétfőn este az amerikai közszolgálati rádió (NPR), a művész családjának szóvivőjére hivatkozva.

A Sába királynője Tel-Avivban

A magyar—izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének harmincadik évfordulója alkalmából magyar kulturális évad zajlik Izraelben a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében.

Felavatták Simándy József szobrát Szegeden

Kelemen Kristóf alkotása a Dóm tér Nemzeti Pantheonjában látható. A szobrot a Szegedi Szabadtéri Játékok újraindításának 60. évfordulója alkalmából avatták fel.

Operaelőadásokkal folytatódik a nyári szezon a Fertőrákosi Barlangszínházban

Két operaelőadással folytatódik a nyári szezon a hétvégén a Fertőrákosi Barlangszínházban: pénteken Puccini Bohémélet című operáját, szombaton pedig Mozart Figaro házassága című vígoperáját láthatja a közönség – tájékoztatta a szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. az MTI-t.

Ma kezdődik az Armel Operafesztivál

Az Izlandi Operaház Brothers című előadásával ma kezdődik és szombatig tart az idei Armel Operafesztivál, amelyen öt produkciót láthat a közönség.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …