Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona napja

Címke: Opten

39 cikk 1/4 oldal

Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

A szektor jövőjére kedvező hatással lehet az a tavaszi bejelentés, miszerint a következő uniós költségvetési ciklusban 18 milliárd forint közelébe emelkedhet a halászati ágazatot érintő pályázati források mértéke.

Tisztulnak a takarítócégek

A krónikus munkaerőhiányra panaszkodó takarítócégek tavaly 2815 fővel tudták növelni munkavállalóik számát, így ma már több mint 45 400-an dolgoznak a szakmában.

Előretörtek a magyar cégek

Csaknem hatezer olyan, kizárólagosan magyar érdekeltségű cég működik már, amelynek árbevétele meghaladja az egymilliárd forintot.

Fehéredik a vendéglátás, tisztul a szálláspiac

A közismerten a szürkezónában mozgó területen a cégek száma folyamatosan csökken, viszont jelentősen több lett a bejelentett alkalmazott, vagyis tisztult a piac.

Információs szolgáltató: Öt éves csúcson a cégalapítások száma

Több mint 7600 új cég indult az első negyedévben Magyarországon – ez 2014 eleje óta a legmagasabb érték – ugyanakkor a cégtörlések száma is jelentősen nőtt, vagyis nem állt még helyre a stabilitás a cégvilágban – közölte az Opten céginformációs szolgáltató szerdán az MTI-vel.

Erősödött a cégalapítási kedv, de csökkent a cégek száma

Idén tovább erősödött a cégalapítási kedv, januárban és februárban több mint 10 százalékkal több céget alapítottak a tavalyi havi átlagosnál, a cégek száma összességében mégis csökken a törlések magas aránya miatt – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból.

Jó üzlet a kisállatgyógyítás

Érezhetően nőtt az állatorvosi szolgáltatók árbevétele tavalyelőtt. Az érintett cégek négy évvel ezelőtt harmincmilliárd forinton osztozhattak, 2017-ben pedig csaknem 38 milliárdon.
39 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.