Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 5., vasárnap, Emese, Sarolta napja
HÍR TV – CIVIL KÖR:Ki lesz 2022-ben az ellenzék miniszterelnök-jelöltje?

Címke: ösztöndíjprogram

8 cikk 1/1 oldal

Támogatják a külföldön felvételiző hallgatókat

Novák Katalin bejelentette, hogy ösztöndíjprogram keretében anyagi segítséget nyújtanak azoknak a kiemelkedően tehetséges magyar fiataloknak, akik igyekeznek bejutni a világ legrangosabb egyetemeire.

A harmadik hallgatói ösztöndíjprogramot indították a budapesti műszaki egyetemen

Az egyetemi oktató, diák és informatikai cég együttműködéséből született ösztöndíjprogram harmadik évfolyamát indította a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hálózati rendszerek és szolgáltatások tanszéke, a Paripa program (Partnerségben az iparral – hallgatói képzési és ösztöndíjprogram) első évfolyama idén januárban végzett, 11 hallgató fejezte be a munkáját 6 partnercég kutatás-fejlesztési feladatain.

Egyetemi kreditet érhet a munkatapasztalat

Megakadályoznák a rektorok, hogy a hallgatóknak fizetési kötelezettsége keletkezzen vagy túlfussanak a tanulmányi időn csak azért, mert külföldi mobilitási programban vettek részt.

Újabb százmilliókból utaznak diákok és tanárok

Több mint 428 millió forint értékű pályázati felhívást tett közzé az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatási együttműködésekre, külhoni magyar pedagógusszövetségek, intézmények, diákok támogatására.

Hetven országból vesznek részt a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban

Mintegy hetven ország diákjai vesznek rész a 2013-ban elindított Stipendium Hungaricum kiválósági ösztöndíjprogramban, amelynek keretében külföldi hallgatók magyar egyetemeken tanulhatnak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …