Olyan tanzániai emberekkel is találkozott Novák Katalin, akivel magyarul beszélgettek

Novák Katalin az ösztöndíjprogramok fontosságáról beszélt közösségi oldalán.

Magyar Nemzet
Forrás: Novák Katalin közösségi oldala2023. 07. 19. 11:35
Forrás: Novák Katalin közösségi oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Találkozóról jelentkezett be Novák Katalin hivatalos közösségi oldalán, ahol a tanzániai magyarokkal és Magyarországon tanult tanzániaiakkal beszélgetett. 

„Bármerre járok a világban, igyekszem találkozni a helyi magyarsággal is. Igen, Tanzániában is élnek magyarok, de tegnap csatlakoztak hozzánk olyan tanzániaiak is, akik korábban Magyarországon tanultak, sokukkal még magyarul is tudtunk beszélgetni” – írta a köztársasági elnök.  

Novák Katalin szerint ezért fontosak az olyan ösztöndíjprogramok, mint a Stipendium Hungaricum, amelyet most hosszabbítottunk meg Ruandával és Tanzániával is. Az államfő úgy fogalmazott: „akik nálunk tanultak, Magyarország barátaiként, »követeiként« térnek vissza hazájukba. […] Így volt ez Obedie Solomon Kimaróval is, aki magyarországi tanulmányai után Tanzániában lett sikeres üzletember és Magyarország tiszteletbeli konzulja. Munkásságát a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével ismertem el” – írta. 

Borítókép forrása: Novák Katalin hivatalos közösségi oldala

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.