Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 18., szerda, Diána napja

Címke: otthonteremtési program

52 cikk 1/6 oldal

Évről évre emelkednek az otthonteremtés forrásai

Összesen mintegy 297 milliárd forintot irányoz elő otthonteremtési, lakástámogatási célokra a kormány által az Országgyűlésnek múlt héten benyújtott 2020-as költségvetés tervezete.

Bővül a csokot igénylők köre

Amellett, hogy a családi otthonteremtési kedvezményhez igényelhető kamattámogatott hitel használt lakásokra is igényelhető lesz, több könnyítés is életbe lép a támogatás feltételeiben júliustól.

Lendület a beruházásoknak

Egy év alatt 17 százalékkal nőtt a beruházások mértéke Magyarországon. A 2018-as bővülés egy szintén jó lendületű évet követett, és az idei várakozások is kedvezők.

Középpontban

A családvédelmi akciótervvel megvalósul az, ­amiért a Nagycsaládosok Országos Egyesülete harminc éve küzd, vagyis a család a kormányzás középpontjába kerül.

Saját világ

Lassan négy éve annak, hogy újraindult az otthonteremtési program, hogy bevezették a családi otthonteremtési kedvezményt, közismert nevén a csokot, amely már százezer családnak adott segítséget.

Jelentősen bővülnek a családok lehetőségei

Kedvező esetben akár 35 millió forinttal is számolhatnak otthonteremtéshez a fiatal családok a jú­lius 1-jétől életbe lépő családvédelmi akcióterv újabb bőkezű támogatásaival.

Ösztönzi a fiatalokat a csok lehetősége

A jelenleg is elérhető otthonteremtési intézkedéseket egyértelműen kedvezőnek látják a fiatalok egy friss felmérés szerint. A válaszadók főként a csok fontosságát emelték ki, a támogatás ugyanis nagy népszerűségnek örvend.
52 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.