Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona napja

Címke: Pénzügyminisztérium

220 cikk 1/22 oldal

Első helyen a magyar növekedés

A bővülés hazai lába annyira erős, hogy a gazdasági kormányzat annak ellenére is megemelte az idei növekedési előrejelzését, hogy globálisan recessziós jelek mutatkoznak.

PM-államtitkár: Stabil a költségvetés helyzete

A 2019 egészére kitűzött 1,8 százalékos GDP-arányos hiánycél továbbra is teljesíthető – mondta Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára.

Tudatosságot a mindennapi pénzügyekben is

Idén zárul a kormány pénzügyi tudatosságot célzó fejlesztési stratégiájának első kétéves időszaka – nyilatkozta Balogh László, a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Tartható az éves hiánycél

Az államháztartás központi alrendszere 390 milliárd forintos hiánnyal zárta az idei első fél évet, ami a 998,4 milliárd forintos éves előirányzat 39,1 százaléka.

Megelőlegezett uniós támogatások

Még mindig akadozva érkezik Brüsszelből az európai uniós támogatás, a háttérben elhúzódó számlaviták állnak. Aggodalomra nincs ok, ám mégsem jó, ha homokszem akad a forráselosztás gépezetébe.
220 cikk 1/22 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.