Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 14., szombat, Szilárda napja

Címke: Petro Porosenko

41 cikk 1/5 oldal

Zelenszkij és Porosenko az amerikai kampányban

Akár közjogi felelősségre vonási eljárás is indulhat Donald Trump ellen, amiért arra kérte az ukrán államfőt, hogy demokrata ellenfele családi érdekeltségei ellen indítson nyomozást.

Nyert Zelenszkij pártja

Az elnök pártjára a választáson részt vevők 43,9 százaléka szavazhatott. A második helyen a Medvedcsuk által irányított Ellenzéki Platform – Életért párt végzett 11,5 százalékkal az exit poll szerint.

Kevésbé népszerű a Nép szolgája

Szűk két héttel az ukrajnai parlamenti választások előtt csökkenni kezdett Zelenszkij elnök pártjának támogatottsága, Porosenko és Timosenko pártjai viszont új erőre kaptak.

Porosenko ellen fordult Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök

Erős bíráló szavakkal illette egy tévéműsorban Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök Petro Porosenko nemrég leköszönt államfőt, volt párttársát, akiről egyebek között azt mondta, hogy nem volt meg benne a szándék a rendvédelmi szervek, köztük az ügyészségek, a vámszolgálat és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) megreformálására, ami miatt neki kormányfőként „ellenséges környezetben” kellett dolgoznia.

Elindult a Zelenszkij-show

Az elnökválasztás második fordulójában 73 százalékos támogatottsággal győztes humorista-showman hivatalos elnöki beiktatása után bejelentette, feloszlatja a kijevi törvényhozást.
41 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …