Hazugságokkal hergelik Amerikában az ukránokat Orbán Viktor ellen

Az egyik amerikai lap két állítást fogalmaz meg Orbán Viktor Ukrajnával kapcsolatos politikájáról, ám mindkettőre egyértelmű cáfolat érkezett az elmúlt hetekben.

Forrás: Mandiner2024. 01. 05. 15:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor az Ukrajna területi veszteségével járó tárgyalásos rendezést támogatja Oroszországgal, valamint nemrég meghívta Budapestre Petro Porosenko ukrán ellenzéki politikust – írja háborús összefoglalójában az American Spectator. Csakhogy a két állítás egyike sem igaz, írja a Mandiner.

Utóbbi esetében nem csupán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette ki, hogy a találkozót Porosenko kezdeményezte, de még az ukrán politikus pártja is kiadott egy közleményt, amelyben azt írta, 

Porosenko az EU-csúcs előtt azon ország vezetőivel akart találkozni, ahol Ukrajna pozíciói nem elég erősek, ezért utazott volna Budapestre is.

Petro Porosenko. Fotó: AFP/Genya Savilov

Ami pedig a háború lehetséges lezárását illeti, a magyar kormányfő világosan fogalmazott az év végi nemzetközi sajtótájékoztatóján: 

Arra nem tudok válaszolni, és nem is akarok egyelőre, mert még nincsenek meg hozzá a feltételek, hogy milyen békemegállapodást kell kötni a háború után. Ha valaki azt gondolja, hogy először meg lehet állapodni arról, hogy mi lesz a béketárgyalások eredménye, majd utána kezdünk béketárgyalásokat, az félreérti a politika természetét. Először tűzszünet kell, mindenfajta háború utáni rendezéstől függetlenül.

 

Borítókép: Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.