Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja

Címke: sakk

12 cikk 1/2 oldal

Befogta Portischt, de kétli, hogy meg is előzi

Almási Zoltánról sakkberkekben úgy tudták, hogy már visszavonult, ehhez képest nem csupán elindult decemberben a kieséses rendszerű magyar sakk-ob-n, hanem meg is nyerte azt.

Apák, akiket nem követnek a fiaik

Ribli Zoltán olimpiai bajnok és kétszeres világbajnokjelölt, a magyar és az egyetemes sakktörténet kiváló alakja. Sok társával ellentétben, mint mondja, sohasem hajszolta a világbajnoki címet.

Vert sereg

Észrevétlenül ért véget Batumiban a sakkcsapat Európa-bajnokság, igaz, az sem érte el a sportrajongók ingerküszöbét, hogy elkezdődött.

Rekordot döntött a sakkvilágbajnok

Sorozatban 101. mérkőzésén őrizte meg veretlenségét Magnus Carlsen sakkvilágbajnok, aki ezzel rekordot döntött.

Minden, ami beletartozik a sakk kultúrájába

Hogy a sakk és a művészet jól kiegészíti egymást, sőt utóbbi az egyik eleme a királyi játék definí­ciójának, annak könyvtárnyi az irodalma.

Összeköttetésben a sakkal

A sok hagyományos mellett az ötödik Világsakkfesztiválnak lesz egy új programja, sőt a mesterséges intelligencia annál is több, hajtóereje a bennünket körülvevő (sakk)életnek.

Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Világsakkfesztivált

Polgár Judit ötlete nyomán jövő szombaton immár ötödik alkalommal rendezik meg a Világsakkfesztivált, amelynek a Nemzeti Galéria ad otthont és várhatóan 30 országból csatlakoznak hozzá profi és amatőr játékosok, világhírű sakkozók. Magyarországra érkezik a Nemzetközi Sakk Szövetség (FIDE) elnöke, Arkagyij Dvorkovics és a korábbi világbajnok orosz nagymester, Vlagyimir Kramnyik.

Elhunyt Benkő Pál

Kilencvenegy éves korában elhunyt Benkő Pál kétszeres világbajnokjelölt, sakkolimpiai ezüst- és bronzérmes nagymester – közölte hétfőn a hazai sportági szövetség az MTI-vel.

A sakk jelentőségét méltatta Menczer Tamás

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára Rómában úgy fogalmazott: ez a sportág mindenre megtanít, amire a folyamatosan változó világban szükségünk van.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …