Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 26., szerda, Edina napja

Címke: szakszervezet

29 cikk 1/3 oldal

Nincs egyezség a bérekről az Audinál

Újabb javaslatot tesz holnap a keresetek rendezésére a győri Audi dolgozóit képviselő szakszervezet azt követően, hogy a vállalat napokban tett bérajánlatát elutasította a munkavállalói oldal. Az Audi mind az alapbér növelésére, mind a juttatási keretek mértékére kevesebbet ajánlott, mint a szakszervezeti követelés, ugyanakkor a felek azt várják, a csütörtöki tárgyalási fordulón már közelednek az álláspontok. A szakszervezet kettő, az Audi négy évre állapodna meg, új elem lehet a foglalkoztatási garancia.

Új keretek közt tárgyalnak az Audinál

Átadta szerdán bérköveteléseit a győri Audi Hungaria Zrt.-nél működő Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ), a konkrétumokról jövő héten kezdődhetnek az egyeztetések.

Röpködnek a számok a Tescónál

Kedden kezdődnek a 2020-as bértárgyalások a hazai kiskereskedelem legnagyobb piaci szereplőjénél, a Tesco áruházláncnál két szakszervezet képviseli a munkavállalói érdekeket.

Elkezdődtek az egyeztetések a volános fizetések ügyében

Érdemi előrelépés nem történt, mivel a többi állami céghez hasonlóan a Volán is a kormány álláspontját várja arról, milyen mértékben adna az állam támogatást a jelentős bérigények kielégítésére.

Még nem dőlt el a jövő évi minimálbér összege

Újabb tárgyalást kezdeményezett a szakszervezeti oldal a minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi mértékéről azt követően, hogy a kormány közzétette friss gazdasági előrejelzését.

Párizs fizeti a sztrájkok árát

Franciaországot a sztrájk ismét lebénította, aki csak tehette, otthonról dolgozott, a gyerekek sem mentek iskolába. Alig járt a metró, a vonatok, az Air France törölte belső járatainak negyedét.

Kevés lesz a munkaerő karácsony előtt

Napirendre került a kereskedelemben az évek óta jellemző munkaerőhiány problémája: az év végi bevásárlási szezon közeledtével a web­áruházak sorra adják fel álláshirdetéseiket.
29 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …