Súlyos krízisre figyelmeztetnek a német hatóságok

Még legalább ötezer főre szüksége lenne a német rendőrségnek ahhoz, hogy rendesen el tudja végezni a munkáját.

2024. 09. 16. 5:46
Súlyos válságban szenvednek a német hatóságok
Súlyos válságban szenvednek a német hatóságok Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Német Rendőrszakszervezet (GdP) több ezer új rendőr felvételére szólított fel, erről ír a V4NA nemzetközi hírügynökség. Mint ismert, Nancy Faeser szociáldemokrata szövetségi belügyminiszter nemrég jelentette be, hogy mától ismét ellenőrzéseket vezetnek be a német határokon. A hivatalos közlés szerint az illegális migrációt akarja visszaszorítani a szövetségi kormány, a valóságban ugyanakkor a hétvégén esedékes brandenburgi tartományi választás miatt döntött így Olaf Scholz kancellár és kormánya. Az emberek ugyanis az utóbbi hónapokban egyre inkább elfordultak a kormánypártoktól, és Brandenburgban is egy újabb vereség elé néznek.

 

A szakszervezet szerint akár ötezer további szövetségi rendőrre is szükség van, hogy megbirkózzanak az igényekkel és nyomással – mondta a Bild című német napilapnak Andreas Rosskopf, a GdP elnöke.

Kiemelte, hogy a rendőrök már most is állandó nyomás alatt vannak.

 

Ráadásul embercsempészettel kapcsolatos ügyekben nyomozati akták ezrei hevernek az íróasztalokon, amelyeket a létszámhiány miatt nem tudunk feldolgozni

– tette hozzá. A jelenlegi igények óriásiak, hiszen a vasútállomásokon például jelentősen növekszik a bűnözés, miközben a repülőtereken a klímaradikálisok jelentette veszély is egyre nagyobb. A kritikus infrastruktúrák és a futballmérkőzések biztonságát is a szövetségi rendőrségnek kell garantálnia. A szakszervezet szerint minden nappal növekszik a rendőrségre nehezedő nyomás és stressz, elsősorban a létszámhiány miatt. 

Borítókép: Súlyos válságban vannak a német hatóságok (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.