Késes támadás történt egy német vonaton

Egy férfi támadt késsel több utasra a Regensburg és Nürnberg között közlekedő járaton.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 06. 13:28
null
Frankfurt, 2019. július 29. Rendőrök a németországi Frankfurt főpályaudvarán, ahol egy nyolcéves kisfiú életét vesztette, miután egy férfi anyjával együtt egy vonat elé lökte 2019. július 29-én. Az áldozat édesanyja még el tudott menekülni a nagysebességű vonat elől, de a kisfiú a szerelvény alá került és szörnyethalt. MTI/EPA/Armando Babani Fotó: Armando Babani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Késes támadás történt szombaton egy bajorországi vonaton.

Rendőrségi közlés szerint egy férfi támadt késsel több utasra a Regensburg és Nürnberg között közlekedő, nagysebességű járaton, és legkevesebb három utast megsebesített. Az elkövetőt őrizetbe vették. 

A dpa német hírügynökség értesülései szerint a gyanúsított egy 27 szíriai férfi, aki Passau városában lakott. Áldozatai pedig egy 26 éves, 39 éves és egy 60 éves férfi voltak.

A Bild című német lap úgy tudja, hogy az őrizetbe vett személy „pszichésen zavart” viselkedésével tűnt fel és segítségért kiáltozott a vonatban. A hatóságok azonban részleteket egyelőre nem közöltek sem a merénylő személyére, sem a merénylet hátterére vonatkozóan. 

A bűncselekmény hátterét egyelőre homály fedi

– mondta egy rendőrségi szóvivő, aki szerint az elkövető egyedül cselekedett. Értesülések szerint az áldozatok súlyos sérülést szenvedtek. A helyi rendőrség csak annyit közölt újságírókkal, hogy a megkéselt áldozatok egyike sincs életveszélyben.

Regensburg és Nürnberg között egyelőre szünetel a vasúti közlekedés. A rendőrség nagy erőkkel vonult fel a helyszínen, Seubersdorf állomás körzetében. Ugyanakkor közleményben tudatta, hogy „immár elmúlt a veszély”. Horst Seehofer német belügyminiszter megdöbbenésének adott hangot az eset kapcsán. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy a kegyetlen késes támadás végső értékelését csakis a merénylet hátterének felderítését követően lehet elvégezni.

Borítókép: Vonat előtt áll egy rendőr Frankfurtban (Fotó: MTI/EPA/Armando Babani)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.