Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 12., kedd, Jónás, Renátó napja

Címke: szuverenitás

19 cikk 1/2 oldal

Támadják a szuverenitásunkat

Kié a hatalom? – Szuverenitásharcok tegnap, ma és holnapután címmel tucatnyi szakember bevonásával kutatást indít az Alapjogokért Központ.

Kitart Svájc a szuverenitása mellett

A közvélemény-kutatásokból kitűnik: az egyik legfejlettebb és legvagyonosabb európai államban nem várható eget rengető változás a politikai erőviszonyokban.

Blokád alatt a polgári kezdeményezés

A globális piac az uralma alá akarja vonni az államot, legújabban pedig ehhez a harmadik szereplőt, a civil társadalmat is megpróbálja bekebelezni és az állam ellen fordítani.

Az Alaptörvényt is kikezdené Brüsszel

Ifj. Lomnici Zoltán hangsúlyozta: Magyarország az uniós csatlakozási szerződéssel nem a szuverenitását, hanem csak a szuverenitásból adódó egyes hatásköreinek a gyakorlását engedte át.

Előzősávban gyorsítani hazai termékekkel

A hazai, lokális termékek fogyasztásának előtérbe állítása, az önellátásra nagyobb súlyt fektető közösség szükségszerűen erősítené az egyes országokat.

Fénylő kereszt, hízó félhold

Macedóniá­nak — azaz hivatalosan immár Észak-Macedóniának — számos kihívással kell megküzdenie, amelyek úgy tűnik, meghaladják az erejét.

Veszélyben a Helmut Kohl-i vízió

A nemzetállamok és a nemzetek nélküli Európa konfliktusa nekünk, magyaroknak azért is tanulságos és aktuális, mert valójában a néppárton belüli vita is erről szól.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …