Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 23., hétfő, Tekla napja

Címke: Tállai András

208 cikk 1/21 oldal

Jelentősen csökkent az adóelkerülés

Míg a Gyurcsány-kormány alatt száz forintból legalább 22 nem érkezett be a kincstárba, addig a kiesés ma már csupán kilenc forint – mutatott rá Tállai András.

Gyűlnek a milliárdok a gyerekeknek

Hét hónap alatt majdnem húszezer új számlát nyitottak a szülők a kincstárnál, ezzel 190 ezer fölé emelkedett azoknak a gyerekeknek a száma, akiknek az állam közreműködésével gyűlik a megtakarítás.

Pénzt hoznak az adócsökkentések

Az adócsökkentések politikája bevált: miközben a cégeknek és a magánszemélyeknek egyre kisebb közterhekkel kell számolniuk, az állam bevételei látványosan nőnek – hangsúlyozta Tállai András.

Durva megszorításokat tervez Karácsony Gergely pártja

Áremelkedések az üzletekben, eltűnő családi adókedvezmények, adóemelések és új adónemek bevezetése – nagyjából ez várna a hazai lakosságra, ha a Párbeszéd megvalósítaná elképzeléseit.

Nyolcvanmilliárdos adócsökkentés

Tállai András úgy fogalmazott: a terhek enyhítése mellett legalább annyira fontos, hogy az adminisztrációs feladatok mérséklése nyomán jövőre számos adófizető dolga egyszerűbbé válik.

Vége a kivárásnak az ingatlanpiacon

Valamelyest megtorpant az elmúlt hónapokban a lakáspiaci kereslet, sokan ugyanis a családvédelmi akcióterv otthonteremtést segítő lépéseinek hatálybalépésére vártak.

Tíz év, 2600 milliárd forint

Soha nem látott összeggel, 380 milliárd forinttal támogatja jövőre az állam adó- és járulékkedvezmény formájában a legálisan dolgozó szülőket.

Több nyugdíjas dolgozik

Néhány hónap leforgása alatt 25 ezer nyugdíjas tért vissza a munkaerőpiacra, így számuk elérte a százezret – mondta el lapunknak Tállai András, a pénzügyminiszter helyettese.

Sokat fialhatnak az egy százalékok

Az adózók a személyi jövedelem adójuk egyik 1 százalékát egyesületnek, vagy alapítványnak, a másik 1 százalékot 31 egyház valamelyikének vagy a Nemzeti tehetségprogramnak küldhetik el.
208 cikk 1/21 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.