Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 14., szombat, Szilárda napja

Címke: Tállai András

24 cikk 1/3 oldal

Negyvenezer nyugdíjas élt eddig az új lehetőséggel

Több mint másfélszeresére nőtt a nyugdíj mellett dolgozók létszáma, szeptemberben már több mint 115 ezren voltak – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Tállai András, a pénzügyminiszter helyettese.

Adót csökkenteni tudni kell

Magyarország az adóügyekben olyan eredményeket ért el 2010 óta, amelyekről tíz vagy tizenöt éve még álmodni sem lehetett – erről beszélt a Magyar Nemzetnek Tállai András.

Tállai András: A magyar gazdaság stabil lábakon áll

Tállai András elmondta, a magyar államadósság-kezelésben fő cél az adósságráta csökkentése, a lakossági állampapírok állományának növelése a devizaadósság arányának mérséklésével.

Jelentősen csökkent az adóelkerülés

Míg a Gyurcsány-kormány alatt száz forintból legalább 22 nem érkezett be a kincstárba, addig a kiesés ma már csupán kilenc forint – mutatott rá Tállai András.

Gyűlnek a milliárdok a gyerekeknek

Hét hónap alatt majdnem húszezer új számlát nyitottak a szülők a kincstárnál, ezzel 190 ezer fölé emelkedett azoknak a gyerekeknek a száma, akiknek az állam közreműködésével gyűlik a megtakarítás.

Pénzt hoznak az adócsökkentések

Az adócsökkentések politikája bevált: miközben a cégeknek és a magánszemélyeknek egyre kisebb közterhekkel kell számolniuk, az állam bevételei látványosan nőnek – hangsúlyozta Tállai András.

Durva megszorításokat tervez Karácsony Gergely pártja

Áremelkedések az üzletekben, eltűnő családi adókedvezmények, adóemelések és új adónemek bevezetése – nagyjából ez várna a hazai lakosságra, ha a Párbeszéd megvalósítaná elképzeléseit.

Nyolcvanmilliárdos adócsökkentés

Tállai András úgy fogalmazott: a terhek enyhítése mellett legalább annyira fontos, hogy az adminisztrációs feladatok mérséklése nyomán jövőre számos adófizető dolga egyszerűbbé válik.

Vége a kivárásnak az ingatlanpiacon

Valamelyest megtorpant az elmúlt hónapokban a lakáspiaci kereslet, sokan ugyanis a családvédelmi akcióterv otthonteremtést segítő lépéseinek hatálybalépésére vártak.
24 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …