Tállai a DK-nak: Ha önök annak idején így kezelik a válságot, előrébb tartanánk

Arató Gergely szerint kizárólag a kormány felelős a drágulásokért.

2023. 04. 17. 13:04
TÁLLAI András
Budapest, 2022. november 8. Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. november 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Orbán-kormány felelőtlen forintgyengítése, és kiszámíthatatlan gazdaságpolitikája hozta el ezt a rekord inflációt – mondta el napirend előtti felszólalásában Arató Gergely. A DK vezérszónoka szerint minden a kormány hibája, a háborúnak és a szankcióknak nincs köze a drágulásokhoz. 

Arató szerint európai minimálbér kell, ezt javasolja az árnyékkormány is. Mint mondta, 

sokan éheznek az országban, mert megfizethetetlen az élelmiszer.

– Mennyibe kell kerülnie egy kiló kenyérnek, hogy Orbán Viktor végre lemondjon? – kérdezte a kormánytól a DK-s képviselő. 

Tállai András válaszában jelezte, hogy a baloldal kormányzása alatt kellett IMF-hitelt felvennie az országnak, és emelkedett tíz százalék fölé a munkanélküliség. A nyugdíjak értékét csökkentették, és elvették a 13. havi nyugdíjat – idézte fel a Pénzügyminisztérium államtitkára azt, hogyan kezelték a 2008-as válságot Arató Gergelyék. 

Megjegyezte, hogy a DK most nem tud kormánydöntéseket hozni, de az érzékelhető, hogy a szankciókat például támogatja Arató Gergely pártja. Tállai felhozta azt is, hogy a DK elnöke egy interjúban nemrég elismerte, hogy Brüsszelben azért lobbiznak, hogy ne érkezzenek meg az uniós pénzek. 

Az államtitkár szerint a valóságban folyamatosan növekszik a magyar gazdaság az utóbbi években is, és ezzel párhuzamosan nem növekszik a munkanélküliség sem. A beruházási ráta most is a legmagasabb az unióban nálunk – tette hozzá Tállai. 

Szerinte ha a baloldal annak idején így kezelt volna válságot, mint most a jobboldal, már sokkal előrébb tartanánk.

Borítókép: Tállai András a parlamentben (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.