Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 23., hétfő, Tekla napja

Címke: theresa may

600 cikk 1/60 oldal

Útvesztők

A fejétől bűzlik a hal – egy igen rövid tőmondatban így lehetne összefoglalni azt a válságot, amely immáron három éve sújtja Nagy-Britanniát.

Boris Johnson „külföldi” úton

Boris Johnson újfent kijelentette, hogy az Európai Unióval az előző, Theresa May vezette kormány által elért megállapodás, amelyet a brit parlament háromszor is elutasított, „halott”.

Októberben kilép Nagy-Britannia

– A britek eleget vártak – utalt Boris Johnson a 2016 nyarán tartott, az EU-tagság megszüntetéséről döntő népszavazásra.

Lemondott a brit pénzügyminiszter

Hammond a távozó Theresa May miniszterelnöknek nyújtotta be lemondását, még mielőtt May hivatalosan bejelentette volna saját lemondását II. Erzsébet királynőnek.

Boris Johnson költözhet a Downing Street 10-be

Konstruktív együttműködést remél az Európai Bizottság a leendő brit miniszterelnöktől, Boris ­Johnsontól, akit ma nevez ki Theresa May utódjául II. Erzsébet királynő.

Vihar előtt

A modern kori Nagy-Britanniában egyetlen miniszterelnöknek sem kellett ilyen ijesztő körülmények között átvennie az ország irányítását, mint most Boris Johnsonnak.
600 cikk 1/60 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.