Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 26., szerda, Edina napja

Címke: Valkó Dávid

10 cikk 1/1 oldal

A vevőknek kedvez az új helyzet

Érdekesen alakul eddig az új lakások ára az új évben, egyes elemzők szerint a vevők hosszú idő után alkupozícióba kerülhetnek a beruházókkal szemben.

Lendületben tartja a csok az ingatlanpiacot

Szakértők szerint nemcsak az számít, hogy minden bizonnyal vége az elmúlt évek kiemelkedő mértékű drágulásának, de összességé­ben is kiszámíthatóbban alakulhat a lakáspiac.

Átalakul az új lakások piaca

Nőtt a kereslet és a kínálat is az új lakásoknál az elmúlt időszakban, ugyanakkor egyre több a kapacitáshiányból és az áremelkedésből adódó késés.

Tetőzik az új lakások átadása

Miközben a befektetői vásárlások visszaesése látszik, az ügyleteket a kedvezményes áfa kivezetése körüli kérdések is nehezítik.

Már nem előny a déli fekvés a forróság miatt

Nem kizárt, hogy a bőrünkön érzékelhető klímaváltozás hatására a jövő slágere inkább az északi tájolású, naptól védettebb, árnyékos lakás lesz — állítja az egyik vezető ingatlanközvetítő. E folyamat révén a déli fekvés hagyományos árelőnye eltűnhet, különösen az üdülők esetében.

Nem csillapodik a drágulás

Az idei toplisták élén várhatóan ismét láthatunk majd olyan térségeket, városokat, kerületeket, ahol a 25-30 százalékot is eléri az éves árnövekedés üteme.

Élénk az érdeklődés a falusi csok iránt

Élénkülni látszik a vidéki kereslet, vagyis hosszú évek után megmozdulhat a kistelepülések ingatlanpiaca a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) hatására.

Végéhez közelít a szárnyalás

A korábbiaknál jóval kevésbé sínylene meg a magyarországi lakáspiac egy esetleges, a 2008-ashoz hasonló világszintű gazdasági visszaesést.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …