2020 slágere a Nintendo Switch volt a konzolpiacon

Úgy tűnik, hogy igazi örökzöld a Nintendo Switch, a termék népszerűsége egyszerűen nem csökken.

Forrás: ORIGO.HU2021. 01. 20. 13:24
null
2020-ban a legnagyobb országokban a Nintendo Switch bizonyult a legkelendőbb konzolnak Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, hogy igazi örökzöld a Nintendo Switch, a termék népszerűsége egyszerűen nem csökken, pedig márciusban már a negyedik évfordulóját ünnepli. Hiába robbantott a PlayStation 5 és az Xbox Series X és S, a készlethiányok miatt ezek nem rúghattak labdába. Amerikában, Japánban, Nagy-Britanniában és Ausztráliában is a Nintendo Switch volt 2020 legkeresettebb konzolja – olvasható az Origo cikkében.

A Famitsu jelentése szerint Japánban 6,85 millió talált belőle gazdára, ebből 2 millió volt Lite variáns. A helyi piaci részesedése így 87 százalék volt 2020-ban a Nintendónak.

Nagy-Britanniában már komolyabb verseny alakult ki, ott az eladások 52,2 százalékkal nőttek a Switch esetében, ez pedig elég volt arra, hogy a konzol lenyomja a PlayStation 4-et.

2020-ban a legnagyobb országokban a Nintendo Switch bizonyult a legkelendőbb konzolnak
Fotó: Flickr

Ausztráliában már 88 százalékos növekedés volt a Switch keresletében, Amerikában pedig szintén a Nintendo megoldása örvendhetett a legnagyobb keresletnek. Eladások terén csak 2008-ban a Nintendo Wii tudta túlszárnyalni Amerikában.

A szakértők szerint 2021 a PlayStation 5 éve lehet, de azért a Nintendót sem szabad leírni: mostanra több mint 68 millió Switch konzolt adott el, és lassan a frissített modell is érkezhet.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Bizarr videokártyát dob piacra az NVIDIA

Az abszolút leggyengébb modellje az elavult GeForce GT 1010. Újabban bármilyen új számítógépes videokártya bemutatása izgalmas, de az NVIDIA most szolgáltatott egy kivételt a szabály alól. Az NVIDIA arra sem vette a fáradságot, hogy formálisan bejelentse a GeForce GT 1010 videovezérlőjét, csak a grafikus meghajtójának támogatási listájából derült fény a létezésére, a főbb specifikációiról pedig belsős források voltak kénytelenek hírt adni.

A jelek szerint a videokártya a 2016 elején piacra dobott GeForce GT 710 közvetlen utódja, a nevéből sejthetően pedig a 2018-as évjáratú GeForce 1000-szériában használt Pascal architektúrát használja. Elméletileg 256 CUDA mag található benne, az alapórajele 1228 MHz, a Boost-órajele 1468 MHz, a dedikált memóriája 2 GB GDDR5, a fogyasztása pedig 30W körüli.

Tovább...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.