Társasházak figyelmébe: közös e-töltő, külön elszámolás

Társasházakba és vállalkozásokhoz is telepít elektromosautó-töltőállomásokat az E.ON.

Forrás: MW2020. 10. 06. 16:26
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Környezettudatos társasházak számára kínál az E.ON elektromos töltőállomásokat. Az energiacég a közelmúltban sikeresen lezárta székesfehérvári mintaprojektjét, ott egy újonnan épült társasház parkolóiban helyeztek el e-töltőket. Ezeket kizárólag az ott lakók használhatják, ők a töltéshez saját kártyát is kaptak, amelynek segítségével pontosan nyomon követhető egyéni fogyasztásuk.

Az energiacég által biztosított weboldalon az ügyfelek naprakész információt kapnak az egyedi kártyákra történő fogyasztásokról, így az elszámolás könnyen áttekinthető. Az e-töltőkhöz teljes körű szolgáltatást is nyújt az energiacég, tehát amennyiben az ügyfél igényli, a telepítéstől a karbantartásig gondoskodik az üzemeltetésről.

Saját e-töltőt nemcsak társasházak, vállalkozások is igényelhetnek az E.ON-tól. Ez praktikus és kényelmes megoldás az elektromos autókat használó cégek számára. A telephelyen vagy a céges garázsban elhelyezett e-töltők száma a flotta növekedésével folyamatosan bővíthető. Az egyéni igények alapján kialakított szolgáltatást kérhetik éttermek is, így biztosíthatják vendégeik számára a lehetőséget az elektromos autók töltésére.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Fertőtlenítés otthon, egyszerűbben mint azt gondolná

Ez a szektor is kínál olyan megoldásokat, amelyek mindenki számára hasznosak lehetnek, és amelyekkel megóvhatjuk egészségünket. Jó néhány készülék akad, ami képes a különféle eszközök, mindennapi használati tárgyak tisztán tartására, illetve amelyet magát is ellátták ilyen funkcióval, így könnyű vele a fertőtlenítés. Hogy nem a levegőbe beszélünk, mutatunk is néhány konkrét példát.

Mosogatógép

A mai mosogatógépek egy része rendelkezik fertőtlenítő funkcióval is. Azaz olyan hőfokon mossa át a behelyezett evőeszközöket, edényeket, tányérokat, poharakat, amelyen a baktériumok és vírusok nem maradnak életben. Sőt, már egy-két olyan masina is, amelyet speciális fertőtlenítő funkcióval is elláttak, így ilyenkor tisztítás nem is történik. Ezekbe például e célból UV fényforrásokat építenek, amelyek képesek elpusztítani, vagy semlegesíteni a kórokozókat.

A hagyományos beépíthető és szabadon álló készülékek mellett még a mobil, ultrakompakt mosogatógépekben is megtalálható olykor ez a szolgáltatás. Érdemes tehát ezt a funkciót keresnie annak, aki ily módon is szeretne egy védelmi vonalat felhúznia otthonában.

Szárítógép

A szárítógépeket sokan felesleges luxusnak tartják mind a mai napig, pedig az az igazság, hogy nagyon hasznosak lehetnek az ilyen masinák. Főleg télen és ősszel, amikor a lakásban történő szárítás nem annyira gördülékeny, azaz amikor nincs lehetőség sokszor ablakot nyitni, vagy a kertben szárítani a ruhákat a hideg, az eső vagy a nyirkos idő miatt. Ilyenkor a beltérben lévő szárítás miatt megnőhet a levegő nedvességtartalma, ami a betegségek táptalaja is lehet. Viszont egy szárítógép viszonylag kevés helyet foglal, és rövid idő alatt csontszárazzá varázsolja a ruha- és ágyneműket egyaránt.

A szárítógépeknek még van egy hatalmas előnyük, ez pedig a sok masinánál felbukkanó fertőtlenítés funkció.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.