Ingyenes interaktív tévéműsor segíti a matek távoktatását

Lépésről lépésre vezetik a gyerekeket, közben interaktív kérdésekkel segítenek fókuszt tartani.

Forrás: MW2020. 11. 13. 15:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előre meghatározott műsorrend szerint ingyenesen használható interaktív matek leckékkel segíti a pedagógusokat, diákokat és szüleiket a Matek Oázis, az egyik legnépszerűbb matek oktatási portál – olvasható a bama.hu oldalán.

A szolgáltatás kifejezetten a járványhelyzet miatt kialakult digitális távoktatás támogatására készült, de tantermi interaktív oktatáshoz és otthoni felzárkóztatásra, gyakorlásra is használható.

Az oldalt a tavaszi digitális távoktatás tapasztalatai alapján, valamint a 2700 tagú Matek Oázis Tanári Klub pedagógusaival konzultálva alakították ki.

Csak egy kattintás ide és regisztráció után

ingyenes matematika tanulási lehetőséget biztosít az interneten 1. osztálytól 12. osztályig az interaktív tananyag.

A tanárok visszajelzései alapján az egyik legfontosabb szempont a tervezhetőség. Ezért egy hónapra előre meghatározott és nyilvánosan látható műsorrend szerint kerülnek sorra azok a matematika témák, amik a tanterv szerint időszerűek. A készítők legfőbb szándéka, hogy ezzel jó időben érkező, komoly támogatást biztosítsanak a távoktatásban résztvevő általános és középiskolás diákoknak, tanítóknak, tanároknak.

A Matek Oázis digitális oktatási rendszere a teljes 1-12. osztályos középszintű matematika tananyagot lefedi, ami komoly segítséget jelent a kialakult nehéz helyzetben. Ezért éreztük kötelességünknek már a tavaszi iskolabezárások idején is, hogy jelentős ingyenes felajánlással támogassuk a távoktatást. A nyáron a második hullámra felkészülve készítettük el a jelenlegi felajánlásunkat, a MatekOázisTV-t – mondta B. Békési Bea alapító, oktatási vezető.

A tananyagok a fenti internetcímen, regisztráció után ingyenesen használhatók. Hétfőtől-péntekig, reggel 8-tól este 8-ig biztosít tanulási lehetőséget. A 2 óráig tartó délelőtti műsorokat másnap, a délutáni sávban megismétlik. Adásszünetben ugyanitt a hét legnépszerűbb tananyagait használhatják az oktatási platform látogatói.

Az egyedülállóan interaktív anyagok segítik a matek könnyű és játékos elsajátítását. Lépésről lépésre vezetik a gyerekeket, közben interaktív kérdésekkel segítenek fókuszt tartani, sikerélményekkel motiválják és erősítik az önbizalmát. Használható tudást építenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.