Csúnya pulóverek gyártásába kezdett a legnagyobb informatikai cég

Idén a rajzoló program volt a ruhadarab témája, pillanatok alatt el is kapkodták.

Forrás: ORIGO.HU2020. 12. 04. 14:01
null
A kép illusztráció Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Microsoft egy ideje nagyon rákapott a csúnya karácsonyi pulóverek készítésére, ezek szezonális jelleggel és erősen limitált mennyiségben rendelhetőek az online áruházából. Idén sem maradt el a hagyomány, az illetékesek ezúttal Paint rajzolóprogramos témát találtak ki a ruhadarabnak. A pulóver iránti gigászi érdeklődést, továbbá a rendelkezésre álló készlet végességét mi sem mutatja jobban, minthogy órák alatt elfogyott az összes méretben.

A kép illusztráció
Fotó: PEXELS

Pedig egyáltalán nem volt olcsó a karácsonyi különlegesség, az USA-ban 69,99 dollárt kért érte a Microsoft, ami durván nettó 21 ezer forintot jelent. Cserébe az pulóverek eladásából származó bevétel közel harmadát a lányok programozási oktatására létrehozott Girls Who Code nonprofit szervezet kapja, azaz részben jótékonysági célt szolgált a piacra dobása.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Rémes, de ilyen könnyű betörni a Windows-os számítógépekbe

Aki kihagyja a biztonsági frissítést, elképesztő mennyiségű és méretű rést hagy a támadóknak.

Dióhéjban összefoglalta a TheHackerNews cikke alapján a G Data, hogy egy nem frissített windowsos számítógépbe milyen könnyedén be lehet törni, ha:

– Lejátszunk egy ártatlannak tűnő videó fájlt (a Windows Codecs és Microsoft Media Foundation hibája miatt)

– Meghallgatunk egy zenefájlt (a Windows Media Audio Codec hibája miatt)

– Böngészünk egy weboldalt (ha az Internet Explorert használjuk)

– Szerkesztünk egy html oldalt (az MSHTML Engine hibája miatt)

– Olvasunk egy PDF fájlt (a Microsoft Edge PDF Reader-ben lévő sérülékenység miatt)

– Kapunk egy email üzenetet (egy Microsoft Outlook hiba miatt).

De ne aggódjunk, a rések befoltozásához csak telepíteni kell a Windows frissítéseit.

Kattintsunk a Start Menü – Gépház – Frissítés és biztonság menüpontra (Windows 10) és telepítsük az itt található frissítéseket, ha eddig nem tettük volna.

Még augusztus közepén közzé tette a Microsoft legújabb biztonsági frissítéseit, melyben az összes támogatott Windows operációs rendszer és egyéb Microsoft termékek biztonsági hibáit foltozták. A szokásos keddi frissítés 120 újonnan felfedezett sérülékenységet foltozott be, melyből 17 kritikus, a többi csupán fontos biztonsági hiba volt.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.