Elon Musk azt akarja, hogy játsszunk az önvezető autókban

A funkció ezer sebből vérzik, de Musk már önvezető autókban gondolkodik, amelyekben a sofőr csak a kijelzőn játszik – írja az Origo.hu.

Forrás: origo.hu2021. 01. 06. 13:44
null
Elon Musk elképzelései rendszeresen megdöbbentik az embereket Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk elképzelései rendszeresen megdöbbentik az embereket, és sajnos nem mindig jó értelemben. Musk azonban tovább menne, az önvezető autók világában ugyanis kritikus pontnak látja az autóban való játékot és szórakoztatást. A Boombox-frissítésbe igazából három új, autóba szánt videojátékot is csomagoltak. Ezután pedig többször is hangsúlyozta Musk a Twitteren, hogy az autóban való játékot kritikus fontosságúnak tartja az önvezető autók kapcsán.

A Tesla már online multis játékkal is frissített ezért, és arra is kíváncsi, hogy a rajongók milyen irányba vinnék az autóban játszható játékokat. Jelenleg kizárólag leparkolt Teslában lehet játszani a kijelzőn, de a terv az, hogy a sofőr is játszhasson menet közben egyszer majd. Musk több javaslatot is kapott egyébként, valamint rengeteg kritikát, hogy erre koncentrál, amikor a sofőr nélküli, robotpilóta mód ezer sebből vérzik.

Elon Musk elképzelései rendszeresen megdöbbentik az embereket
Fotó: Flickr

Elon Musk korábban 1 millió robotaxit ígért 2020 végére – ez nem jött össze. A Tesla mindenesetre külön szoftvermérnököket foglalkoztat (több csapatban is), akiknek a feladata kizárólag az, hogy videojátékokat fejlesszenek autókba.

A szakértők szerint Musknak nem azzal kellene foglalkoznia, hogy mit csinálnak majd az önjáró autók korában, hanem az önvezető funkciót kellene fejlesztenie. A teljes önvezető módban ugyanis egyre kevesebben hisznek, egyszerűen nem tudnak olyan rendszert kifejleszteni, ami ne igényelné a sofőr beavatkozását bizonyos kritikus vagy váratlan helyzetekben. Azonban a részleges önvezető funkció túlzott bizalomra adhat okot az autóval szemben, és sokan elcsábulhatnak, hogy a rendszer és a kormány felügyelete helyett mással foglalkozzanak.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Tényleg folyamatban van a Windows 10 kipofozása

Álláshirdetésben is megemlítette már a projektet a Microsoft. Érdekes pletyka érkezett a tavalyi év végén a Microsoft háza tájáról, belsős források szerint a Sun Valley kódnevű projekt keretében a vállalat látványosan frissíteni szeretné a Windows 10 grafikus felületének megjelenését. Most kiderült, a Microsoft valójában már októberben leleplezte a kezdeményezést egy álláshirdetésben, csak épp nem jutott el a médiába a fejlemény.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.