Új tulajdonba került a Codemasters játékfejlesztő

Minden évben legalább egy játék érkezhet a fejlesztőcégtől – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 19. 17:31
codemasters
Codemasters épület Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Electronic Arts bejelentette a Codemasters sikeres felvásárlását, immáron ténylegesen a tulajdonában van az autóversenyzős termékekre szakosodott játékfejlesztő. Az összesen 1,2 milliárd dollár értékű akvizícióval természetesen a brit cég összes szellemi tulajdonára és technológiájára is szert tett az EA, továbbá a Project CARS játékokat készített Slightly Mad Studios is hozzá került, a kisebb fejlesztőcéget még 2019 végén vette meg a Codemasters.

Codemasters épület
Fotó: Flickr

Az EA korábbi tájékoztatása szerint a Codemasters várhatóan éves szinten fog újabb és újabb játékokat kiadni, ami elsőre aggasztónak tűnhet a rajongók számára, ám a Formula–1 licenc miatt már nagyon régóta ez a megszokott ügymenet a cégnél. Csak a következő években derül majd ki, hogy az EA milyen mértékben fogja befolyásolni a működését, ténylegesen milyen elvárásokat támaszt az újdonsült leánycégével szemben.

Egyelőre annyi biztos, hogy az EA sokat profitálhat a Codemasters tudásából és eszközeiből, jelen pillanatban nincs jelentősége a versenyjátékok piacán: csak az Android és iOS rendszerű mobileszközökre kiadott Real Racing 3 termeli számára a pénzt a mikrotranzakciókon keresztül, miután az elmúlt években a Need for Speed széria feltámasztási kísérletei rendre kudarcot vallottak.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A The Mandalorian sztárjával készül egy videojátékadaptáció

Pedro Pascallal, a The Mandalorian című Star Wars-sorozat sztárjával készül a The Last of Us című videojátékadaptáció – számolt be róla a deadline.com.

Az HBO-sorozat alkotója a Csernobilt jegyző Craig Mazin és Neil Druckmann.

A produkció a népszerű The Last of Us című játék nyomán születik. A történet húsz évvel a modern civilizáció pusztulása után játszódik. Joel (Pascal) a túlélők egyike, akit felbérelnek, hogy kicsempésszen egy 14 éves lányt (Bella Ramsey) a karanténzónából. Az egyszerűnek tűnő feladat brutális, gyötrelmes utazássá válik, amelynek során a két ember csak egymásra számíthat, ha túl akarja élni a megpróbáltatásokat. Joelt a múlt traumái üldözik a világjárvány sújtotta Amerikát átszelő úton, melyen védelmeznie kell a lányt, aki az emberiség utolsó reménye lehet.

A The Last Of Us kedvcsináló, első epizódját az orosz Kantyemir Balagov (Beanpole) rendezi.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.