Igazi mérföldkőhöz érhetett a kettéhajtható csúcsmobil

Kiválaszthatta a használni kívánt formatervet az Apple – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 10. 18:59
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre gyűlnek a pletykák az Apple kettéhajtható mobilos ambíciói kapcsán, néhány héttel ezelőtt belsős források arról számoltak be, hogy többféle formatervet is sikerrel tesztelt a vállalat. Most a számos alkalommal hitelesnek bizonyult pletykákkal előállt Jon Prosser azt állítja, hogy az Apple kiválasztotta közülük a használni kívántat: kagylómobilos kialakítású lehet a kettéhajtható iPhone.

A Samsung Galax Fold összehajtható okostelefon
Fotó: MTI/EPA/Omer Messinger

A forrásai nem tudták megmondani, hogy miért pont a Samsung Galaxy Flip és a Motorola RAZR modellekben is használt formatervre esett a cég választása, Prosser spekulációja szerint talán az iPaddel való esetleges ütközés miatt nem tetszhetett az illetékeseknek a kijelző hosszabbik oldala mentén kettéhajtható kijelző.

Ehhez a megfontoláshoz potenciálisan hozzájöhet még, hogy a kagylómobilos formaterv egyszerűen csak praktikusabbnak tűnik egy zsebben hordani kívánt telefon esetében, több hétköznapi előnyt kínálhat a vevőknek.

Jelenleg nem tudni, hogy potenciálisan mikor kerülhet piacra a kettéhajtható iPhone, már ha ez egyáltalán megtörténik, ám idén semmiképp sem kell számítani a megérkezésére.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Sokféle határt dönget a Samsung legújabb csúcsmobilja

A Samsung bemutatta a kihajtható kategória meghatározó újdonságát, az új Samsung Galaxy Z Fold2 okostelefont. A kifinomult megoldásokkal és egyedi innovációkkal érkező okostelefon elegáns megoldás a legújabb csúcstechnológiát kereső felhasználóknak.

Nagyobb lett a fedlapi kijelző, hatalmasra nőtt a főképernyő.

A Galaxy Z Fold2 esetében mindenféle szempontból meghatározó a merész formavilág, amely továbbfejlesztett mérnöki megoldásokkal párosul.

A 6,2 colos Infinity-O kijelzős fedlapi kijelző teljes értékű felületként használható, így a felhasználók ellenőrizhetik az e-mailjeiket, használhatják a navigációt vagy akár rövidebb videókat is megnézhetnek anélkül, hogy kihajtanák a készüléket.

A kihajtva 7,6 colos főképernyőn a minimálisra csökkentett káváknak, a kijelzőbe belesimuló előlapi kamerának és a 120 Hz adaptív frissítési rátának köszönhetően különleges élményt jelent a különböző tartalmak közötti böngészés vagy a játék. Sztereóeffektek és a dual hangszórók tiszta hanggal teszik teljessé a zenehallgatást.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.