Négy Galaxy mobil búcsúzik a biztonsági frissítésektől

Más modellek pedig ritkábban kapnak javításokat a jövőben – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 04. 15:48
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Android Police beszámolója alapján a Samsung csendben aktualizálta az androidos biztonsági frissítéseket kapó Galaxy készülékeinek listáját. Az ilyenkor megszokott módon egyes régebbi modellekkel rendelkezők hoppon maradtak, hiszen folyamatosan hullanak ki a listából a több éves készülékek.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Most sincs ez másként: innentől semmilyen rendszerfrissítés sem készül a J3 Pop, az A3 (2017), az A5 (2017), továbbá az A7 (2017) modellekre. További változás, hogy az A8 (2018) mostantól csak háromhavonta kap majd biztonsági frissítéseket, míg az A8s testvérével rendelkezőket várhatóan még ennél is ritkábban fogja patchek kijelzésével megzavarni a mobilgyártó.

Állítólag vége lesz a Galaxy Note szériának!

Két hitelesnek tartott szivárogtató is arról beszél, hogy megszületett a döntés, nem lesz több Samsung Galaxy Note mobil. Több hónapja már, hogy érkeznek az ellentmondásos jelentések: az egyik forrás szerint nem lesz több Note mobil, a másik szerint lesz. A Galaxy S21 Ultra mindenesetre valóban kapott S Toll-támogatást, és azt is bejelentette a gyártó, hogy az S Tollat számos egyéb más eszközén is használhatóvá teszi. Ráadásul több verzióban is meg lehet majd venni az S Tollat – olvasható az Origo cikkében.

Korábban azt mondták a jól értesültek, hogy a Note széria végével a Galaxy S és a Galaxy Z lesz a Samsung két új prémium ajánlata. Utóbbiba az év második felében jönnének az újabb összehajtható modellek.

Az ügy fejleményeként a megbízhatónak tartott Ice Universe most arról számolt be, hogy forrásai szerint a Samsung döntött, és vége a Note szériának, nem lesz Note 21. A kijelzőiparban tevékenykedő Ross Young is megerősítette ezt, bár ő azt hallotta, hogy egy utolsó Note 20 FE még megjelenhet. A döntéstől állítólag a Galaxy S széria eladásainak fellendülését várják.

Mindez valószínűleg sokak számára lenne csalódás, elvégre a Galaxy S21 Ultra nem kapott olyan beépített S Tollat, mint a Note szériában megszoktuk.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.