Streaminggel érhetőek el a New York-i Filharmonikusok előadásai

A zenekar hétfőn jelentette be, hogy NYPhil+ elnevezésű szolgáltatását havonta 4,99 dollárért, évi 50 dollárért lehet igénybe venni.

Forrás: MTI2021. 02. 09. 16:25
Closed David Geffen Hall, home of New York Philharmonic Orchestra at Lincoln Center during outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in New York
Már lassan egy éve nem láthatták élőben a rajongók a New York-i Filharmonikusokat Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fizetős streamingszolgáltatást indítottak a New York-i Filharmonikusok.

A zenekar hétfőn jelentette be, hogy NYPhil+ elnevezésű szolgáltatását havonta 4,99 dollárért (1500 forintért), évi 50 dollárért (14800 forintért) lehet igénybe venni.

A streaminggel elérhető előadások között van David Lang operája, a Prisoner of the State és Julia Wolfe műve, a Fire in My Mouth, mindkettő Jaap van Zweden zeneigazgató vezényletével, és egy új koncert is, amelyben David Robertson karmester és Emanuel Ax zongoraművész működik közre.

A válogatásban szerepelnek felvételről a Lincoln Központ koncertjei is öt évtizedre visszamenőleg, Leonard Bernstein produkciói azonban egyelőre nem érhetők el a kínálatban. Bernstein 1958 és 1969 között volt a New York-i Filharmonikusok zeneigazgatója.

Már lassan egy éve nem láthatták élőben a rajongók a New York-i Filharmonikusokat
Fotó: Reuters

A zenekar tavaly március óta nem adott élő koncertet a koronavírus-járvány miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.