Új ötletek megvalósítását is lehetővé teszi a mágneses technológia

A világ egyik legnagyobb informatikai vállalata állítólag már dolgozik a MagSafe technológiás, vezeték nélküli powerbanken – írja az Origo.

Forrás: Origo2021. 02. 20. 20:19
Yellen participates remotely in a Senate Finance Committee hearing in Washington
Sok mindent új megvilágításba helyez a MagSafe mágneses technológia (a kép illusztráció) Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok érdekes kiegészítő készült már az iPhone 12 mobilokhoz – ez annak köszönhető, hogy a MagSafe mágneses technológia újszerű és érdekes ötleteket megvalósítását is lehetővé teszi. Tény, hogy a mágnesek nem túl erősek, és állítólag erre odafigyelnek majd az iPhone 13 széria kapcsán, de a kiegészítők folyamatosan készülnek.

A jelentések szerint az Apple már dolgozik az első saját MagSafe akkumulátorcsomagján is, amely technológia más megfogalmazásban egy vezeték nélküli powerbank lesz.

A MacRumors forrásai szerint az iOS 14.5 második bétájának kódja rejt utalásokat erre az akkucsomagra, ami nem tok lesz, hanem egy MagSafe kiegészítő technológia. Feltehetően a Qi vezeték nélküli töltési protokollt használják majd.

Sok mindent új megvilágításba helyez a MagSafe mágneses technológia (a kép illusztráció)
Fotó: Reuters

Az nagy kérdés, hogy mennyire lesz praktikus a termék használata és az is, hogy mennyibe kerül majd. Az iPhone 12 széria ugyanis elég gyenge lett üzemidő terén, így mindegyik modellnél lenne kereslet a felhasználók részéről egy ilyen Apple termékre.

Az új technológia jelentőségét bemutató eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Hiába a járvány minden létező rekordot megdöntött az iPhone

Az IDC piackutató cég felmérése szerint az év végére, vagyis az ünnepi szezonra helyrebillent a korábban a járvány miatt kicsit megviselt okostelefonos piac, és az év utolsó negyedében már 4,3%-os volt a növekedés. A gyártók összesen mintegy 385 millió telefont szállították le az utolsó három hónapban, és ez nagyon pozitív jövőképet fest le a 2021-es esztendőre, ami akár minden korábbinál nagyobb növekedést hozhat. Az IDC szakértői szerint idén nagyon sok dolog tolja majd az okostelefonos piac szekerét: egyre népszerűbbé válnak (az egyébként egyre jobb) középkategóriás készülékek, egyre keresettebbek lesznek az 5G-s telefonok, a gyártók és a telkós cégek pedig komoly ajánlatokkal készülnek majd. Ráadásul egyelőre még mindig az a helyzet, hogy a vásárlók kevesebbet tudnak költeni utazásra, nyaralásra, kikapcsolódásra, ebből pedig az okostelefonos piac profitál.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.