Megbüntették az Apple-t, mert nem ad töltőt a mobiljaihoz

Az Apple tavaly októberben jelentette be, hogy többé nem ad töltőt az iPhone okostelefonjaihoz.

Forrás: ORIGO.HU2021. 03. 27. 21:24
null
APPLE iPhone Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brazil fogyasztóvédelmi hatóság 2 millió dollárra büntette az Apple-t, amiért az nem ad töltőt az iPhone 12 okostelefonjaihoz. Az összeg nem túl érezhető az Apple számára, annak árbevétele az idei első negyedévben 111,4 milliárd dollár volt. A Procon-SP szerint az Apple félrevezető reklámokat alkalmaz, töltőt nélkül árulja a készülékeket, tisztességtelen feltételekkel – olvasható az Origo cikkében.

Az Apple tavaly októberben jelentette be, hogy többé nem ad töltőt az iPhone okostelefonjaihoz.
Fotó: PIXABAY

Az Apple környezetvédelmi okokra hivatkozva hagyta ki a töltőt és a fülhallgatót az iPhone-ok dobozaiból, majd követte ezt a lépést a Samsung is. A kritikusok ezt követően alaposan lehúzták a mobilgyártókat, hiszen a többségnek nincs otthon a fiókban modern gyorstöltője, és ahelyett, hogy a gyártók hosszú életű GaN-töltőket adnának, inkább külön csomagolásban, felárért, külön kiszállítással küldik ki a sima gyorstöltőket, így összességében a nyereségük nő, a környezetet pedig még jobban terhelik.

A Procon-SP-t érdekelte, hogy az Apple miért nem csökkentette az iPhone-ok árait, ha azokhoz már töltő sem jár, de választ nem kapott az Apple-től. A brazil hatóság azzal is vádolja az Apple-t, hogy nem segít azoknak, akiknek az iPhone frissítése után problémájuk támadt egyes funkciókkal. A hatóságok szerint az Apple-nek tisztelnie kell a törvényeket és az intézményeket.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Csak 2023-ban kaphatnak periszkópkamerát az almás mobilok

A neves Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy egészen 2023-ig kell várni, amíg periszkópkamerára vált az Apple is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.