Hatalmas összegeket költenek a Mark Zuckerberg és családjának védelmére

Gigantikus összeget költ az alapítójának védelmére a Facebook – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 04. 12. 16:18
ZUCKERBERG, Mark
Washington, 2019. október 23. Mark Zuckerberg, a Facebook amerikai elnök-vezérigazgatója a meghallgatására érkezik a kongresszus pénzügyi szolgáltatásokat felügyelõ házbizottságának ülésére az amerikai törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2019. október 23-án. Az internetes közösségi portál alapítójának többek közt a libra kriptovalutával, a vállalat pénzügyi adataival és a 2020-as amerikai elnökválasztással kapcsolatos kérdésekre kell felelnie a bizottság elõtt. MTI/EPA/Erik S. Lesser Fotó: Erik S. Lesser
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan szeretnének gazdagokká és híresekké válni, azonban ennek is megvannak az árnyoldalai, főleg ha nem makulátlan a megítélésük. A világ minden táján tömegek által azonnal felismert Mark Zuckerberg a különösen nagy veszélyben lévő hírességek egyike, az emberrablóktól az indulatosabb kritikusain át az általánosságban véve irracionálisan viselkedő személyekig mindenkitől tartania kell.

Mark Zuckerberg, a Facebook amerikai elnök-vezérigazgatója
MTI/EPA/Erik S. Lesser

Ez jelentős kiadást jelent a Facebook számára, az amerikai tőzsdefelügyeletnek leadott dokumentum szerint a 2020-as évben 23 millió dollárnál, avagy 6,92 milliárd forintnál is többet költött Mark Zuckerberg és a családtagjai védelmére.

Ebben az összegben benne van a testőrség, a különböző ingatlanok védelme, továbbá az utazások költsége is. A legutóbbi tétel jelentősen nőtt a koronavírus-járvány miatti protokollok következtében.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Durván sértheti a demokráciát a Facebook korlátozó akciója

A demokratikus folyamatokba történő durva beavatkozásnak tekinthető a Facebook múlt pénteki akciója, amelynek során drasztikusan korlátozták a politikusok által megosztott tartalmak elérhetőségét – mutatott rá a lapunk által megkérdezett médiajogász. Papp János Tamás szerint a közösségi médiacég lépése azt is előrejelezheti, hogy profitra igyekeznek szert tenni az eddig ingyenes szolgáltatásból.

A magyar politikusok Facebook-bejegyzései elérésének erős korlátozása múlt pénteken

jól mutatja, hogy mekkora hatalma is van egy ilyen közösségi médiaplatformnak arra, hogy mindenféle jogi retorzió veszélye nélkül szorítsák vissza akár kormánytagoknak, és miniszterelnököknek a nyilvánossághoz való hozzáférését

– jelentette ki lapunknak Papp János Tamás, médiajogász. Szavai szerint meglehetősen aggályos, hogy a Facebook, és a hasonló tech-óriások által közölt adatok általában nehezen, vagy sehogy sem ellenőrizhetők, így abban sem lehetünk teljesen biztosak, hogy a pénteki események technikai hiba következményei voltak.

– Ezen platformok önkényének vagyunk kitéve mindannyian felhasználóként, s még ha még el is fogadjuk, hogy a politikusok által megosztott tartalmakat pusztán gazdasági megfontolásból korlátozzák, akkor is számolhatunk azzal, hogy utóbbiak bármikor változhatnak,

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.