Jövőre érkeznek az új emojik

Visszatért az Unicode Emoji Albizottság, idén viszont nem lesznek új emojik a mobilokra.

Forrás: ORIGO.HU2021. 04. 21. 11:44
null
Egy jó emoji több dologra is használható, Forrás: EMOJIPEDIA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig szüneteltette az új emojik értékelését, de most ismét folytatja működését az Unicode Emoji Albizottság, jelentette be az azt vezető Jennifer Daniel. Tippeket is adtak a sikeres beadványok érdekében.

Egy jó emoji több dologra is használható,
Fotó: EMOJIPEDIA

Aki most benyújt valamit a bizottsághoz, annak az ötlete legkorábban 2023-ban jelenhet meg élesben. Daniel szerint több dologra is érdemes figyelni. Egy jó emoji ugyanis több dologra is használható, több másik emojival pedig akár emojimondat is alkotható a segítségével. Egy jó emoji valami újat mutat meg, eltérő a meglévőktől.

Bár a munka folytatódik, az új emojik kiadásával foglalkozó Unicode Consortium döntése értelmében idén nem lesznek új emojik.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.