időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Mi lesz most a koreai gyártó mobiljaival?

Forrás: ORIGO.HU
2021.04.06. 21:44
Mi lesz most a koreai gyártó mobiljaival?

Egyes LG modellekre érkeznek még szoftverfrissítések.

Hétfőn beigazolódtak az elmúlt hetek pletykái, az LG bejelentette a mobilpiacról való kilépését. Ennek oka, hogy az LG Mobile leánycége már hat éve folyamatosan veszteséggel működött, ráadásul nem látszott gyors és egyszerű kiút ebből a helyzetből, így az anyacég legfelsőbb döntéshozói a teljes kapituláció mellett döntöttek, megelégelték a pénz ablakon való kihajítását – olvasható az Origo cikkében.

Egyes modellekre érkeznek még szoftverfrissítések.
Fotó: MTI/EPA/Toni Albir

A mobilgyártó divízió leállítása a nyáron fejeződik be, azonban az LG egyelőre homályosan fogalmazva azt ígéri, hogy a momentán támogatottnak minősülő készülékeivel rendelkezők kaphatnak még bizonyos frissítéseket: egyes telefonokra elérhetővé válhat az Android 12, továbbá androidos biztonsági javítások érkezése is kilátásban van. A konkrétumok kapcsán későbbre ígér tájékoztatást a gyártó.

A rendszerfrissítések esetleges elmaradásán túlmenően az LG mobiljaival rendelkezők jó eséllyel semmit sem fognak észrevenni a gyártó halálából: a telefonjaik a megszokott módon funkcionálnak majd, meghibásodás esetén a garanciális ügyintézéssel sem lesz probléma, plusz egy ideig a garanciális időn túli javításokhoz is elérhetőek lesznek a pótalkatrészek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.