időjárás 12°C Petra 2022. október 2.
logo

Nagytakarítás lesz a Play Áruházban

Forrás: origo.hu
2021.04.30. 17:40
Nagytakarítás lesz a Play Áruházban

Különféle manipulációk mellett az emojik használatát is betiltja a Google – írja az Origó.

Régóta ért szabálymódosításokat jelentett be az Android hivatalos áruháza, a Play Áruház kapcsán a Google, a reményei szerint ezek segítségével sikerül leszámolni a különféle manipulációkkal az alkalmazások neveiben, ikonjaiban és képernyőképein, továbbá a fejlesztők neveiben.

A bejelentést tartalmazó blogbejegyzésben számos konkrét példát felhozott a hamarosan tiltani kezdett praktikákra a Google. A teljesség igénye nélkül az appok és a fejlesztők nevei semmilyen közvetlen vagy közvetett módon sem utalhatnak a Play Áruházban való teljesítményükre, így tilos lesz például a legjobb, a piacvezető, a top, #1 és hasonló kifejezések használata.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Emellett a nevekben semmiféle promócióra utaló adat sem lehet, így az ingyenes, a reklámmentes, vagy éppen az akciós kifejezéseket és illusztrációkat is mellőzniük kell a fejlesztőknek. Csupa nagybetűvel csak az ilyen módon stilizált márkaneveket lehet majd leírni, továbbá az emojik és a felesleges írásjelek is használata is szigorúan tilossá válik. Mindezen szabályok vonatkoznak majd a képernyőképekre is.

A szabályok betartatásával kapcsolatos részleteket a jövőben közli majd a Google, így még nem világos, hogy a már feltöltött appok fejlesztői mennyi időt kapnak a problémák orvoslására.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Veszprémben a Google Street View autói? Nem az, de majdnem!

Nagy volt az izgalom a közösségi médiában a hír hallatán, miszerint a napokban megjelenhetnek a Google autói Veszprémben. A bejárás célja utak, autópályák és városok Google Street View-képeinek frissítése a Google Térképen. Magyarországon a Google Térkép Utcakép szolgáltatása 2013 óta érhető el, azóta a helyi képanyagot rendszeresen frissítik, hogy a lehető legpontosabban tükrözze a valóságot. A napokban pedig valóban megjelent az utcákon egy autó, amely kísértetiesen hasonlít a fentebb említettre, ám egy kis odafigyeléssel rájöhetünk, hogy a márka más – olvasható a Veszprém megyei hírportál, a Veol.hu cikkében.

Tovább

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.