Javít az alternatív appboltokon az új okostelefon frissítés

Nem kell majd minden egyes telepítést és frissítést egyenként jóváhagyni – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 20. 21:15
null
A főverziótól kezdve az alternatív boltok képesek lesznek engedélyt kérni a felhasználóktól a csomagok külön engedélykérés nélküli telepítésére Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Apple iOS-től eltérően az Android mindig is nyitott ökoszisztéma volt, így például lehetőséget biztosított a Play Áruházon kívülről érkező alkalmazások telepítésére, alternatív appáruházak használatára. Nagyon sokan jó eséllyel használtak is már efféle boltot, több közismert androidos gyártó rendelkezik ilyennel, gyakran ezeken keresztül adják ki a saját alkalmazásaikhoz készült frissítéseket.

A főverziótól kezdve az alternatív boltok képesek lesznek engedélyt kérni a felhasználóktól a csomagok külön engedélykérés nélküli telepítésére
Fotó: PEXELS

Természetesen harmadik felek által készített androidos boltokból sincs hiány, azonban ezek használata kissé körülményes lehet, ugyanis a felhasználóiknak minden egyes alkalommal egyenként jóvá kell hagyniuk a csomagok installációját, mikor új appokat vagy appfrissítéseket kívánnak belőlük telepíteni.

A többek közt az Epic Games által is megfogalmazott kritikák miatt a Google bejelentette, hogy az Android 12-től nagyrészt megszünteti ezt a követelményt. A főverziótól kezdve az alternatív boltok képesek lesznek engedélyt kérni a felhasználóktól a csomagok külön engedélykérés nélküli telepítésére, így ugyanolyan felhasználói élményt tudnak majd nyújtani, mint a Play Áruház vagy a mobilgyártók saját boltjai.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.