Átalakul az Android keresőválasztója

Nem kell majd többé licitálniuk a riválisainak a képernyőn való megjelenésért.

Forrás: ORIGO.HU2021. 06. 13. 16:41
null
A kép csak illusztráció Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kell majd többé licitálniuk a riválisainak az Android eszközön való megjelenésért. Három évvel ezelőtt a Google rekord 4,3 milliárd eurós versenyügyi bírságot kapott az Európai Bizottságtól, mivel az úgy ítélte, hogy a vállalat szándékosan akadályozta a versenyt az Androidon keresztül a keresőmotorok piacán. A büntetés mellett egy keresőválasztó képernyő bevezetésére is rákényszerült a Google, ez az androidos készülékek első beállításakor jelenik meg – olvasható az Origo cikkében.

Nem kell majd többé licitálniuk a riválisainak az Android eszközön való megjelenésért. Három évvel ezelőtt a Google rekord 4,3 milliárd eurós versenyügyi bírságot kapott az Európai Bizottságtól, mivel az úgy ítélte, hogy a vállalat szándékosan akadályozta a versenyt az Androidon keresztül a keresőmotorok piacán. (A kép illusztráció)
Fotó: PEXELS

A keresőválasztó képernyő két okból is óriási elégedetlenkedést váltott ki: egyrészt a Google saját keresőjén kívül csak három alternatív keresőt kínál, másrészt pedig a konkurenciának néhány egyéb kéretlen feltétel teljesítése mellett országonként licitálniuk kell a listára való felkerülés érdekében.

A Google most bejelentette a kicsinyes praktika befejezését, idén szeptembertől kezdve akár tizenkettő keresőmotor közül is választhatnak majd a mobiljukat vagy táblagépüket beállítók, ráadásul az alternatív keresőmotorok tulajdonosainak nem kell majd fizetniük a listára való felkerülésért.

A DuckDuckGo kereső ügyvezető igazgatója az elsők között üdvözölte a változtatás bejelentését, Gabriel Weinberg véleménye szerint mindig is így kellett volna működnie a keresőválasztónak. Az új képernyő az Európai Gazdasági Térséghez tartozó országok mellett az Egyesült Királyságban is megjelenik majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.