Búcsúzik az ősrégi konzoloktól a GTA Online

A fejlesztőcég 2015-ben befejezte a GTA Online tartalmi frissítéseinek kiadását a kérdéses platformokra.

Forrás: origo.hu2021. 06. 17. 14:50
null
Újabb korszakot zár le a Rockstar Games Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb korszakot zár le a Rockstar Games, 2021. december 16-án le fogja állítani a Grand Theft Auto V online multiplayer játékmódját a PlayStation 3 és az Xbox 360 konzolokon. A többség számára a bejelentésben az lehet a leginkább meglepő, hogy egyáltalán még működnek a kettővel ezelőtti generációs konzolok szerverei, főleg mivel a fejlesztőcég 2015-ben a gépek limitált képességeire hivatkozva befejezte a GTA Online tartalmi frissítéseinek kiadását a kérdéses platformokra.

A leállás keretében szeptember 15-től a konzolokon nem lehet majd többé játékbeli mikrotranzakciós vásárlásokat végrehajtani GTA Online-ban. A Rockstar szerint a Grand Theft Auto V egyjátékos kampányának működését nem befolyásolja a változás, a gamerek a jövőben is képesek lesznek majd játszani vele PS3 és Xbox 360 gépeken.

Újabb korszakot zár le a Rockstar Games
Fotó: Flickr

A bejelentés szerint nem csak a GTA Online búcsúzik a belátható jövőben az előző előtti generációs játékkonzoloktól, szeptember 16-án a Max Payne 3 és az LA Noire szervereit is le fogja állítani.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Kiváló hírt kaptak a népszerű konzol tulajdonosai

A Sonyval ellentétben a Microsoft megkezdte az előző generációs konzolok támogatásának érdemi kivezetését, az E3-as sajtótájékoztatóján mutogatott új játékok jókora része már nem lesz futtatható az Xbox One gépeken. A vállalat ettől még nem hagyja cserben az új generációs Xbox Series gépekre frissíteni nem kívánókat vagy tudókat, állítása szerint a 2022-ben érkező exkluzívjainak mindegyike elérhető lesz számukra is.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.