Lekerült a tiltólistáról a népszerű kínai telefongyártó

Újra teljes értékű Androiddal jönnek a Magyarországon is nagyon népszerű kínai gyártó telefonjai.

Forrás: origo.hu2021. 06. 20. 19:04
null
A Honor végre hivatalosan is bejelentette a Honor 50-es sorozathoz tartozó legújabb okostelefonjait Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Honor végre hivatalosan is bejelentette a Honor 50-es sorozathoz tartozó legújabb okostelefonjait, és ezzel párhuzamosan a népszerű kínai telefongyártó hivatalosan is megerősítette azt, amire világszerte nagyon sokan vártak: az új készülékek már használhatják majd a Google szolgáltatásait, így teljes értékű Androiddal jelennek majd meg.

A vállalat közölte, hogy az innentől kezdve megjelenő készülékei átesnek majd a Google biztonsági vizsgálatain, és így a megfelelő licencek birtokba vehetők, aminek köszönhetően az Androiddal kompatibilis eszközökön ott lehet a GMS, vagyis a Google Mobile Services.

Ennek örömére a Honor rögtön több új készüléket is bemutatott, melyek csúcsán a Honor 50 Pro áll. Ezt egy Snapdragon 778G központi processzor hajtja, amiből mindjárt egyértelművé is válik, hogy valahová a felső középkategóriába pozicionálják, nem pedig az abszolút csúcsra, illetve ezzel hivatalossá vált az is, hogy a gyártó már nem a Huawei saját fejlesztésű processzorait használja majd a jövőben, hanem a piacon elérhető megoldások felé fordul.

A kijelző egy méretes, 6,72 hüvelykes FHD+ felbontású egység, lekerekített szélekkel. Kiemelkedő viszont, hogy OLED-technológiát használ és 120 Hz-es képfrissítésre képes, ezen tehát abszolút nem spórolt a gyártó, mint ahogy a 4000 milliamperórás akksi és a 100 W-os gyorstöltés is rendkívül tisztességes.

Külsőre a leginkább látványos elem, hogy a hátsó négy kamerát összesen két kör alakú kitüremkedésben helyezte el a Honor. Ezek közül a felső önmagában áll, ami nem is csoda, hiszen elég méretes, 108 megapixeles, f/1.9-es rekeszértékű egységről van szó, ami mellé kapunk egy nyolc megapixeles ultraszéles látószögű kamerát, valamint két, 2 megapixeles lencsét, melyek közül az egyik makrózásra való, a másik pedig a mélységélességes effektusoknál segít be.

Előre is jutott két kamera, melyek közül az elsődleges 32 megapixeles, a másodlagos pedig egy 12 megapixeles széles látószögű egység, ami a gyártó szerint elsősorban videózásra alkalmas.

A Pro verzió alá tagozódik be a sima Honor 50, amit ugyanúgy a Snapdragon 778G hajt, a kijelző pedig ugyanúgy OLED-technológiát használ és 120 Hz-es, azonban csak 6,57 hüvelyk méretű. Szintén teljesen megegyezik a hátsó kamerarendszer és az első 32 megapixeles szelfikamera is, viszont az előlapról a második kameraegység már lemaradt.

Érdekes módon a sima Honor 50-esnek még nagyobb az akksija, egészen konkrétan 4300 milliamperórás.

A Honor végre hivatalosan is bejelentette a Honor 50-es sorozathoz tartozó legújabb okostelefonjait
Fotó: YouTube

Végül pedig bemutatkozott a legolcsóbb modell, a Honor 50 SE is. Itt már OLED helyett be kell érnünk LCD-képernyővel, ami viszont 6,78 hüvelykes, a központi processzor szerepét pedig az eggyel alacsonyabb kategóriás, de már szintén 5G-képes MediaTek Dimensity 900 tölti be. Az akkumulátor mérete itt 4000 milliamperóra, és rendelkezésre áll a 66 W-os gyorstöltés, amivel 37 perc alatt tudhatjuk le a műveletet.

Meglepetésre a hátsó főkamera itt is meglehetősen nagy, egészen konkrétan 108 megapixeles, ami mellé jár egy nyolc megapixeles ultraszéles látószögű és egy két megapixeles makrós lencse is. Előre egy 16 megapixeles szelfikamera jutott.

A telefonok globálisan és így Magyarországon is elérhetővé válnak különböző mennyiségű memóriával és tárhellyel, azonban hivatalos dátumot és árakat egyelőre nem tudunk. Hogy közelíteni lehessen, átszámolva a Honor 50 Pro csúcsváltozata (12 GB RAM, 256 GB tárhely) körülbelül 625 dollár, a sima Honor 50 csúcsváltozata (szintén 12/256) 531 dollár, a Honor 50 SE pedig nagyjából 375 dollár.

Ha ennek megfelelő árakon jutnának el a magyar piacra is, akkor azt lehetne mondani, hogy teljesen korrekt képességű és megfelelően árazott készülékekről van szó.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Kütyükereső funkció jöhet az ismert operációs rendszerbe

Érdekes felfedezést tett az XDA Developers egyik szerzője a Play-szolgáltatások androidos mobilapp legújabb bétájában: a jelek szerint a Google dolgozik az Apple által jó ideje kínált Find My kütyükereső lemásolásán. Ennek lényege, hogy a mobilnetes kapcsolattal nem rendelkező eszközöket elveszettnek jelölhetik a tulajdonosaik, ha pedig egy iPhone-tulaj a közelükben jár, akkor láthatják a térképen az eszközük pozícióját, és értesítésen át üzenetet küldhetnek a felfedezőjének.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.