Magasra teszi a mércét a pénztárcagyilkos laptop

Néhány évvel ezelőtt, amikor a techóriás minden tekintetben a csúcson volt, teljesen logikusnak tűnt, hogy belépjenek a laptop szektorba is.

Forrás: origo.hu2021. 06. 07. 8:40
null
Csodaszép és mindent tudó laptop Forrás: origo.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány évvel ezelőtt, amikor a Huawei minden tekintetben a csúcson volt, teljesen logikusnak tűnt, hogy belépjenek a laptop szektorba is. Azóta sok víz lefolyt a Dunánk, az USA kormánya által hozott kereskedelmi szankciók komolyan korlátozzák a céget, és ez az eredményeiken is meglátszik. Ennek ellenére továbbra is erőltetik notebook vonalat, és 2021-ben is több termékkel léptek színre. Többek között a MateBook X Pro család is egy új taggal bővült, amely már a magyar kereskedéseknél is elérhetővé vált – olvasható az Origón.

Elegáns megjelenés

Az azonnal látszik, hogy ez a termék is az ultrahordozható, úgynevezett „lifestyle” laptopok családját erősíti. 30 centis szélességéhez 21,7 centiméteres mélység, csupán 1,4 centiméteres vastagság és 1,33 kilogrammos súly társul. Tehát kompakt, keskeny és nagyon könnyű!

Csodaszép és mindent tudó laptop
Fotó: origo.hu

Akkora mint egy füzet, annál sokkal több helyet nem is foglal, egy kisebb táskába is komfortosan befér. Nálunk a smaragdzöld változat járt, és meg kellett állapítanunk, hogy ez a színválasztás egyszerűen tökéletes. Ritkán használják ezt a tónust a laptopgyártók, pedig visszafogott eleganciát sugároz, és mégis figyelemfelkeltő, jelzi, hogy itt nem egy hétköznapi notebookról van szó.

A színválasztás és a fém szálcsiszolt készülékház önmagában dizájnelem, így különösebb díszítések nem is találhatóak a modellen, ami egyáltalán nem baj. A csatlakozók terén nem kényeztet el különösebben a gép, hiszen két, töltésre is szolgáló USB-C 3.1 mellett egy-egy USB 3.0, illetve egy hagyományos fejhallgató kimenet található rajta. Szóval a HDMI-t lehagyták, ami azért pici fájó, és el tudtunk volna viselni egy kártyaolvasót, illetve még egy hagyományos USB portot is.

Elvárt teljesítmény

A teljesítmény terén hozza azt, amit ma egy felső kategóriás, „luxus” ultrabooktól elvár az ember. Az egyik jelenlegi legjobb 11. generációs, Intel i7 processzor került bele 16 GB DDR4 RAM társaságában, ám a dedikált videókártya hiányában be kell érni az integrált Intel Iris grafikus chippel. Emiatt aztán játékra, 3D-s alkalmazások futtatására nem igazán alkalmas, munkaállomásként nem nagyon állja meg a helyét. De hát az ilyen gépeket nem is igazán erre szánják általában, hanem hogy könnyen lehessen mozgatni, be lehessen velük ülni egy tárgyalásra, előadásra, kávézóba, elvinni egy üzleti útra vagy akár egy vendégségbe. Tehát az irodai alkalmazások futtatására, levelezésre, chatelésre, netezésre, videózásra gond nélkül alkalmas, a nagyfelbontású filmeket is hibátlanul játssza le. Azaz az általános hétköznapi használatra remekül alkalmas. A termékbe 1 TB-os, villámgyors SSD került, szóval a tárolókapacitás félelmetesen jó.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.