A tizenéveseket akarja védeni új funkcióival a közösségi oldal

Sokan aggódnak, hogy az egyre népszerűbb közösségi oldal veszélyezteti a tinédzserek magánéletét és lelki egészségét.

Forrás: Mediaworks2021. 08. 15. 14:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új biztonsági funkciók a legfiatalabbak védelmét akarják szolgálni.

 

A szigorítással a 16, vagy 17 éves felhasználóknak csak azután lehet majd közvetlenül üzeneteket küldeni, ha ők maguk, kézzel beállították, hogy kik az ismerősek, akik írhatnak nekik. Jelenleg ugyanis alapbeállításban „Barátok”-ra van beállítva a kezdő tiktokolók profilja, ami azt jelenti, hogy ma technikai gátja sincs annak, hogy bárki ismeretlen „ráírjon” a gyerekre, s tetszőleges gondolatokkal keresse meg.

 

A TikTok a 16 alattiaknak immáron egységesen letiltja az üzeneteket: más kérdés, hogy miként tudják majd kiszűrni, hogy az ifjú tiktokoló hány éves is valójában.

 

A szoftver nem fogja engedélyezni, hogy a 13–15 évesek este kilenc, a 16–17 évesek pedig tíz után push értesítéseket kapjanak. Mint ismert, a push értesítések a mobilon akkor is megjelennek, ha a felhasználója el sem indította a programot (feltéve, hogy internetes kapcsolata van).

 

A TikTok – akarják vagy sem – az első videójuk közzététele előtt a 16 évnél is fiatalabb felhasználók elé fog tolni egy pop up videót, ami az adatvédelmi beállítások hasznosságáról szól.

 

A videóletöltéseket egységesen letiltják a 16 év alattiaknak.

 

Nem a TikTok az egyetlen, több közösségi médiaoldal szigorított biztonsági feltételein a tizenévesek védelmében.

 

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.